Saksa ulos jalkapallon MM-kisoista – Espanjalle shokkitappio

Kuva: Dreamstime

Japani jyräsi jalkapallon MM-kisoissa lohkovoittoon kaadettuaan Espanjan maalein 2-1. Japanin voitto merkitsi Saksan putoamista jatkosta. Espanjan pelit jatkuvat.

JALKAPALLO Saksan taival jalkapallon MM-kisoissa päättyi jo toisen kerran peräkkäin alkulohkovaiheeseen. Saksa voitti Qatarissa turnauksen päätösottelussaan Costa Rican 4-2, mutta se ei riittänyt jatkopaikkaan.

Käytännössä Saksan pudotti avausottelussa Japanille koettu tappio maalein 1-2. Myös Espanja hävisi Japanille 1-2. Espanja ja Saksa pelasivat tasan 1-1 ja päätyivät lohkossa tasapisteisiin, mutta Espanja meni jatkoon paremmalla maalierollaan voitettuaan Costa Rican peräti 7-0.

Saksan päävalmentaja Hansi Flick korosti, ettei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen Costa Rica -ottelussa, mutta se peli ei ollut ratkaiseva.

– Turnauksemme ei ratkennut tänään. Emme olleet tässä turnauksessa riittävän tehokkaita ja siksi emme päässeet jatkoon, Flick sanoi.

Flick korosti Saksan voivan syyttää vain itseään. Japanin yllätyksillä ei voi selitellä.

– Päästimme virheidemme takia paljon maaleja. Emme hyödyntäneet paikkojamme Japania ja Saksaa vastaan. Paljon oli henkilökohtaisia virheitä pelaajilla otteluissa ja se teki minut vihaiseksi. Kerroin joukkueelle, että olen vihainen.

Japani eteni sensaatiomaisesti lohkovoittoon kukistettuaan Espanjan. Tauolla Espanja oli johtanut 1-0, muta toisen jakson alussa Japani teki kaksi maalia nopeaan tahtiin.

Toisin kuin Saksa, pääsi Espanja sentään jatkoon.

– En ole tyytyväinen. Pääsimme jatkoon lohkosta, mutta päästimme kaksi maalia lyhyessä ajassa, kommentoi Espanjan päävalmentaja Luis Enrique.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet vaarassa. Toisella puoliajalla he laittoivat kaiken peliin. Heillä ei ollut mitään hävittävää. He prässäsivät korkealta ja tekivät kaksi maalia. Voitimme lohkon. Mutta mitään juhlittavaa ei ole, hän jatkoi.

Luis Enrique korosti, ettei hänellä ole purnattavaa. Tulos on taululla.

– Meillä oli kaksi paikkaa, joista olisimme voineet tehdä tarvittavaa maalia. Tämä on jalkapalloa ja sen suhteen minulla ei ole valittamista.

Espanja kohtaa tiistaina neljännesvälieräottelussa Marokon, joka yllättäen voitti lohkonsa.

– Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo eteen. Jos johdamme Marokkoa vastaan 1-0, laittavat he kaiken peliin. Pyrimme pitämään johtoasemamme.

– Täytyy toipua henkisesti. Kohtaamme joukkueen, joka voitti kovan lohkonsa. Täytyy valmistautua hyvin. Kova peli tulee, Luis Enrique jatkoi.

Japani kohtaa neljännesvälieräottelussa Kroatian. Se ottelu pelataan maanantaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Belgia tipahti jatkosta MM-futiksessa – valmentaja erosi tehtävistään

Kommentoi Facebookissa