Saku Koivun poika debytoi SM-liigassa

Kuva: Liiga

Aatos Koivu pelasi TPS:n paidassa ensimmäisen SM-liigaottelunsa. Koivun maineikkaan suvun uuden pelaajan debyytti päättyi tappioon Mikkelin Jukureille.

JÄÄKIEKKO SM-liigan vuosi 2024 tärähti käyntiin keskiviikkona viiden ottelun kierroksella. Huomion vei jääkiekkolegenda Saku Koivun poika, Aatos Koivu, joka debytoi SM-liigassa.

Koivun debyytti päättyi kuitenkin ikävissä tunnelmissa. Mikkelin Jukurit voitti TPS:n maalein 4-0.

Koivu, 17, pelasi turkulaisten kolmosketjun keskellä. Sentterinä isänsä tapaan pelaava Koivu napsi hyvällä prosentilla aloituksia. Tehotilastoon tuli yksi miinus.

Jukurit on SM-liigassa komeasti viidentenä. TPS on ”sääliviivan” alapuolella.

Sarjajumbo SaiPan uusi vuosi alkoi synkästi SM-liigassa, kun Helsingin IFK tuli kylään keskiviikkona. HIFK oli hyvin tyly vieras Lappeenrannassa ja murjoi sarjajumbon maalein 5-1.

HIFK on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja jatkaa sarjassa kolmantena. SaiPa on viimeisenä ja on hävinnyt nyt viisi ottelua putkeen.

Edes HIFK ei kiinnostanut yleisöä Lappeenrannassa. Ottelua seurasi paikan päällä alle 2000 katsojaa. Se on surkea yleisömäärä SM-liigatasolle.

JYP vaihtoi juuri ennen joulua valmentajaa, kun Jukka Rautakorpi ja hänen apurinsa Ville Nieminen saivat kenkää. Valmentajavaihdos yleensä piristää, mutta JYPille on käynyt juuri päinvastoin. Kärpät murjoi JYPin keskiviikkona 6-3.

JYP on hävinnyt nyt viisi ottelua putkeen ja on viimeistä edellisenä sarjassa. Kärpät on puolestaan piristynyt selvästi sen jälkeen, kun Lauri Marjamäki sai potkut: neljä voittoa putkeen ja sarjassa sija neljä.

Illan muissa otteluissa HPK teki kovan ryöstöretken Nokia-areenalle ja kaatoi Ilveksen 3-2. KooKoo voitti Lukon jatkoajalla 5-4.

Lue myös: Nuoret Leijonat välieriin huikealla maalilla

Kommentoi Facebookissa