Saldona nolla – Lauri Markkaselle NBA-uran pohjanoteeraus

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen ei saanut NBA-ottelussa Memphis Grizzliesiä vastaan yhtään heittoa sisään.

KORIPALLO Lauri Markkasen kausi NBA:ssa on sujunut odotuksiin nähden heikosti. Epätasaisten esitystensä myötä hän on menettänyt paikkansa Chicago Bullsin avauskokoonpanossa.

Neljättä kauttaan NBA:ssa pelaava Markkanen koki maanantaina NBA-uransa pohjanoteerauksen, kun Bulls hävisi Memphis Grizzliesille pistein 90-101. Markkanen ei kerännyt ottelussa yhtään pistettä.

Peliaikaakin Markkaselle tuli vain 16 minuuttia ja neljä sekuntia. Hän heitti vain kolme kertaa, jokaisella kerralla ohi. Lohtuna oli, että levypalloja hänelle kertyi toki seitsemän.

Sunnuntaina Markkanen oli heittänyt kahdeksan pistettä ja kerännyt kaksi levypalloa, kun Bulls taipui Minnesota Timberwolvesille numeroin 117-121. Siinä ottelussa vajaat 19 minuuttia pelanneen Markkasen pisteistä kuusi syntyi kolmoskaaren takaa.

Markkasen epätasaiset esitykset tulevat varmasti näkymään hänen tilipussissaan, ellei kevään edetessä tapahdu merkittävää käännettä parempaan. Kauden jälkeen edessä Markkasella ovat edessään sopimusneuvottelut, joissa hänen asemansa ei tämän hetken tilanteen perusteella ole vahva.

Viime syksynä Markkanen hylkäsi Bullsin sopimustarjouksen. Hän päätti pelata upporikasta tai rutiköyhää ja uhkapeli saattaa vaatia nyt ison veronsa.

Todennäköisesti Markkanen tulee vaihtamaan seuraa. Bullsin kokoonpanossa hänen osakkeensa ovat laskeneet paljon.

Ennen sopimusneuvottelujaan Markkanen saattaa päästä nauttimaan kuitenkin NBA:n pudotuspelitunnelmasta. Kolmen ottelun tappioputkestaan huolimatta Bulls on vielä kiinni itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pelaamatta Bullsilla on runkosarjassa 19 ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Chicago romahti pahasti – Lauri Markkasella vaisu ilta

Kommentoi Facebookissa