Chicago romahti pahasti – Lauri Markkasella vaisu ilta

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen heitto ei kulkenut, kun Chicago Bulls romahti johtoasemastaan tappioon Atlanta Hawksia vastaan.

KORIPALLO Chicago Bullsin Lauri Markkanen ei ollut parhaassa vireessään NBA:ssa perjantaina, kun Bulls hävisi Atlanta Hawksille pistein 108-120. Markkanen joutui tyytymään viiden pisteen ja viiden levypallon saaliiseen.

Markkanen heitti kaksi pistettä vapaaheittoviivalta. Lisäksi hän upotti yhden kolmosen. Peliaikaa Markkanen sai 27 minuuttia eli enemmän kuin kahdessa edellisessä ottelussa, joissa hän onnistui hyvin.

Bullsin kolmen voiton mittainen putki napsahti poikki. Tauolla Bulls johti vielä pistein 66-53, mutta romahti ottelun loppupuolella pahasti.

Markkasen seurakaveri, Bullsin ykköstähti Zach LaVine oli hurjassa vedossa kahdella ensimmäisellä neljännekselle, joiden aikana hän rankaisi Hawksia peräti 39 pisteellä. LaVine heitti ottelussa ottelussa 50 pisteeseen, joka on hänen ennätyksensä NBA:ssa.

Nicola Vucevic säesti seurakaveriaan LaVinea tuplatuplalla. Hän heitti 25 pistettä ja keräsi 10 levypalloa.

LaVinen ja Vucevicin tehoista ei ollut Bullsille kuitenkaan iloa. Joukkueen esitys oli ottelussa todella epätasainen.

Markkasen heikko esitys näkyi osaltaan lopputuloksessa. Bullsin menestys riippuu Markkasen panoksesta paljonkin ja tällä kaudella Markkanen on esiintynyt parketilla hyvin epätasaisesti. Ei ole yllättänyt, että Markkanen on menettänyt paikkansa Bullsin aloitusviisikossa.

Sarjasijoitusten perusteella perjantain ottelun tulos ei sinänsä yllättänyt. Atlanta on NBA:n itäisessä konferenssissa viidentenä ja Chicago kymmenentenä. Chicago on yhä sitkeästi kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

Markkasen sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen. Atlanta-ottelun esitys ei hänen osakkeitaan todellakaan nostanut.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Lauri Markkasen heitto alkaa kulkea – Chicagolle merkittävä voitto

Kommentoi Facebookissa