Suomalaismaalivahdille karmeaa seurahistoriaa NHL:ssä – ”Häpeällistä”

Kaapo Kähkönen on raivannut tiensä Minnesota Wildin ykkösmaalivahdiksi

Kaapo Kähkönen on raivannut tiensä Minnesota Wildin ykkösmaalivahdiksi. (Kuva AOP)

Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen päästi NHL-ottelussa käsittämättömät yhdeksän maalia. Se on Wildin historian uusi ennätys.

JÄÄKIEKKO Minnesota Wild ja joukkueen suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen, 24, kokivat karmean nöyryytyksen perjantaina pelatussa NHL-ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. St. Louis mätti Kähkösen taakse peräti yhdeksän kiekkoa ja voitti ottelun murskaavasti 9-1.

Yhdeksällä päästetyllä maalilla Minnesotan ikävänpuoleista seurahistoriaa tehnyt Kähkönen pelasi ottelun loppuun asti. Hän kirjautti painajaismaisessa ottelussa tililleen 29 torjuntaa.

Selittelyille ei jäänyt sijaa. Kähkönen latelikin todella suorat sanat esityksestään toimittaja Michael Russon mukaan.

– Ei mukava kokemus. Häpeällinen suoritus itseltäni. Tunsin, että petin joukkueeni, Kähkönen oli antanut palaa.

Rajuimmin Minnesotaa rankaisi kanadalaissentteri Ryan O’Reilly, jonka onnistui järjestää kiekko kolme kertaa Kähkösen suojusten taakse. O’Reillyn toinen osuma syntyi alivoimalla ja lukemissa 6-1.

Mikko Rantanen nousi NHL:n maalipörssissä jo jaetulle toiselle sijalle Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavidin kanssa. Rantanen viimeisteli kauden 23 maalinsa, kun hän pisti kiekon tyhjiin Coloradon 2-0 -voittoon päättyneessä ottelussa Anaheimia vastaan.

Rantanen on tehtaillut 40 pelaamassaan ottelussa tehot 23+24=47. Hän on joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja Nathan MacKinnonin jälkeen. Rantasta neljä ottelua vähemmän pelanneen MacKinnonin saldo osoittaa lukemia 15+33=48.

Buffalo Sabresin suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen, 23, teki perjantaina NHL-debyyttinsä. Washington Capitals peittosi Buffalon 4-3, mutta Ruotsalainen sai puhtaat paperit esityksestään.Ruotsalainen pelasi ottelussa 15.52 minuuttia ilman tehomerkintöjä, mutta vastaavilla otteilla pisteitä uskalletaan odottaa nopeaan tahtiin.

– Arttu on valmis. Hän on harjoitellut lujasti ja unelmoinut tästä. Jos hän oli hermostunut, niin hän ei näyttänyt sitä. Erittäin hyvä ensimmäinen ottelu, valmentaja Don Granato kehui ottelun lehdistötilaisuudessa.

Buffalon suomalaispelaajat olivat ottelussa näkyvästi esillä. Henri Jokiharju avasi joukkueensa maalitilin ajassa 18.26, jolloin hän viimeisteli 2-1 -kavennuksen. Rasmus Ristolainen kirjautti tililleen kaksi syöttöpistettä.

New York Rangersin Kaapo Kakko on nyt saavuttanut tehopisteitä kolmannessa peräkkäisessä NHL-ottelussa. Kakko sivuaa tällä suorituksella viime kaudella syntynyttä henkilökohtaista NHL-ennätystään.

Rangers kukisti perjantaina New York Islandersin maalein 4-1. Kakko kirjautti syöttöpisteen ottelun avausmaaliin.

NHL:ssä toista kauttaan pelaava miesten ja nuorten maailmanmestari Kakko on pelannut tällä kaudella Rangersissa 33 ottelua tehoin 6+5=11.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisilla maalijuhlat NHL:ssä – ”Jokainen vaihto tuntui hyvältä, ei hätää”

Kommentoi Facebookissa