Salon Vilpas Suomen mestari – Teemu Rannikon uralle mahtava päätös

Teemu Rannikon upea koripalloura päättyi 2021 Suomen mestaruuteen

Teemu Rannikon upea koripalloura päättyi 2021 Suomen mestaruuteen. (Kuva AOP)

Salon Vilpas juhlii ensimmäistä miesten koripallon Suomen mestaruuttaan.

KORIPALLO Salon Vilpas voitti miesten Korisliigan kuudennessa finaaliottelussa Kauhajoen Karhun 76-68. Voitto tiesi Vilppaalle Suomen mestaruutta seuran vietyä finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 4-2.

Vilppaalle Suomen mestaruus oli seurahistorian ensimmäinen. Hopea seura oli saavuttanut aiemmin kahdesti.

Finaalisarjan puhutuin pelaaja oli Vilppaan 40-vuotias Teemu Rannikko. Hän oli jo aiemmin ilmoittanut, että hänen uransa päättyisi tähän kauteen.

Ja komeasti Rannikon ura päättyikin, kun Vilpas voitti Suomen mestaruuden. Rannikko heitti vapaaheittoviivalta Vilppaan viimeiset pisteet.

Rannikolle Suomen mestaruus oli uran kolmas. Aiemmat mestaruutensa hän voitti Joensuun Katajassa 2015 ja 2017.

Rannikko pelasi upean uran ulkomailla 2000-13. Hän pelasi ammattilaisena Italiassa, Espanjassa, Sloveniassa ja Venäjällä kovan luokan seuroissa.

Suomen maajoukkueessa Rannikko ehti pelata yli vuosikymmenen ajan ennen kuin pääsi kokemaan arvokisatunnelmaa. Hän oli Susijengissä mukana EM-kisoissa 2011, 2013 ja 2017 sekä MM-kisoissa 2014. EM-kisoissa Susijengi eteni joka kerralla alkulohkostaan jatkoon.

Rannikko on Suomen koripallohistorian merkittävimpiä pelaajia. Hänen menestyksekäs uransa 2000-luvulla ulkomailla oli osaltaan nostamassa suomalaisen koripallon uskottavuutta.

Vilppaassa Suomen mestaruuden voitti myös toinen Susijengissä monet arvokisat kokenut takamies, Mikko Koivisto. Hän oli finaaleissa aika lailla pimennossa, mutta esiintyi viimeisessä ottelussa vahvasti.

Korisliigan seuroilla on riittänyt haasteita koronapandemian takia. Kausi saatiin kuitenkin vietyä läpi ja finaaleissa nähtiin laadukasta urheiluviihdettä.

Naisten Korisliiga päättyi viime sunnuntaina. Finaaleissa Kotkan Peli-Karhut päihitti Espoon Hongan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tokion olympialaiset – uintia ja koripalloa ei YLE:n kanavilla nähdä

Kommentoi Facebookissa