Sarilla on parturi pyörien päällä – ”Lennosta leikkaaminen sopii asiakkaiden aikatauluihin”

Sari Eskelinen tarjoaa parturiautossaan perinteisiä parturipalveluita. – Värjäyksiä ja permanentteja en tee, sillä autosta puuttuu vesipiste.

Sari Eskelinen tarjoaa parturiautossaan perinteisiä parturipalveluita. – Värjäyksiä ja permanentteja en tee, sillä autosta puuttuu vesipiste. (Kuva Anne Anttila)

Sari Eskelinen teetti vanhasta ambulanssista matalan kynnyksen parturiauton.

SUOMI 100 Lapinlahtelaisella levähdysalueella käy perjantai-iltapäivisin kova vilinä. Toiset jonottavat nakkikopille ja toiset parturiautoon.

– Tämä on hieno idea. Yhden pysähdyksen taktiikalla voi sekä syödä että siistiytyä. Näissä meidän hommissa kun ei oikein pysty parturiaikoja tilailemaan, Matiksi esittäytyvä rekkamies iloitsee.

Myös parturiauton perustaja, lapinlahtelainen Sari Eskelinen on tyytyväinen massasta poikkeavampaan yritysideaansa.

– Olen todella tyytyväinen, sillä pyörillä kulkeva parturi on saavuttanut lyhyessä ajassa suurta kiinnostusta. En missään tapauksessa odottanut näin isoa suosiota – en ainakaan näin pian, Eskelinen iloitsee.

Taksiautoilija Voitto Lisitsin on tyytyväinen pyörillä kulkevan parturiauton palvelutasoon. – Lennosta leikkaaminen sopii erinomaisesti ainakin meidän ammattiautoilijoiden aikatauluihin, Lisitsin kiittelee.
Taksiautoilija Voitto Lisitsin on tyytyväinen pyörillä kulkevan parturiauton palvelutasoon. – Lennosta leikkaaminen sopii erinomaisesti ainakin meidän ammattiautoilijoiden aikatauluihin, Lisitsin kiittelee. (Kuva Anne Anttila)

Savolaista idearikkautta

Idea pyörien päällä kulkevasta parturista sai Sarin mukaan alkunsa savolaisesta ”ajatuksen juoksusta”.

– Toki taustalla oli myös lisätyön tarve sekä juurtunut kiinnostus entiseen ammattiin. Olen koulutukseltani parturi-kampaaja ja minulla on ollut matkan varrella myös niin sanottu kivijalkaliikekin, kansalaisopiston opettajana toimiva Sari taustoittaa.

Siinä vaiheessa kun Sarin entinen, autoalalla työskentelevä mies otti puheeksi vanhan ambulanssin hankkimista ja muuttamista matkailuautoksi, syntyi idea hieman toisenlaisesta käyttötarkoituksesta.

– Muutostyöt oli helppo toteuttaa. Sähköt olivat valmiina ja säilytystilaakin mukavasti. Tarvittiin vain tuoli ja tärinän kestävät peilit. Lopuksi nätit kuvat seinälle ja teippaukset kylkeen.

Sari starttasi kumipyörillä kulkevan salonkinsa liikkeelle kuluvan vuoden tammikuussa.

Sari ja hänen pyörillä kulkeva parturinsa jalkautuvat sinne minne tarvitaan. – Kierrän turuja ja toreja ja ajan tarvittaessa vaikka kesäfestareille. Pääpaikkana pidän kuitenkin Lapinlahtea.
Sari ja hänen pyörillä kulkeva parturinsa jalkautuvat sinne minne tarvitaan. – Kierrän turuja ja toreja ja ajan tarvittaessa vaikka kesäfestareille. Pääpaikkana pidän kuitenkin Lapinlahtea. (Kuva Anne Anttila)

Palvelut kotiovelle

Nimensä mukaisesti kiertävä parturiauto tarjoaa perinteisiä parturipalveluja, kuten hiustenleikkauksia ja tuo palvelut tarvittaessa vaikka kotiovelle.

– Tulen sinne minne tarvitaan ja leikkaan tarvittaessa myös lennosta. Esimerkiksi maanteiden isot levikkialueet ovat osoittautuneet erinomaisiksi pysähdyskohteiksi. Asiakkaat, kuten ammattiautoilijat ja muut tiellä liikkujat voivat leikkauttaa hiuksensa tauon yhteydessä.

Tavoitteena on vaivattomuus ja helppous. Sari kiertää parturiautonsa kanssa myös ikäihmisten luona.

– Vanhainkodit, palveluasunnot ja jopa terveyskeskusten vuodeosasto ovat paikkoja, jonne tarjoan parturipalveluita vaikka suoraan sängyn viereen. Lyhyessä ajassa olen huomannut, että tällaisella ”jalkautumisella” on tarve ja tilaus.

Vaikka lennosta leikkaaminen on Sarin mukaan nykypäivän hitti, niin palveluita saa lapinlahtelaisyrittäjän mukaan myös ajan varauksella.

– Parturiauto on perustettu palvelemaan ihmisiä myös heidän omien aikataulujensa mukaan. Kiire on nykypäivänä avainsana, johon meidän yrittäjienkin tulee mukautua.

Kommentoi Facebookissa