Sarjakärki Kärpät vaikeuksissa? – Tappara kirii kannoilla

Kärpät kamppailee kiekkoliigan kärkipaikasta.

Kärpät kamppailee kiekkoliigan kärkipaikasta. (Kuva AOP)

Tappara kuroi Kärppien sarjajohdon neljään pisteeseen. Tyvipäässä TPS taistelee vielä playoff-paikasta.

JÄÄKIEKKO Sarjakakkonen Tappara voitti SM-liigassa Porin Ässät perjantaina kotiottelussaan 3-0. Ässät taisteli 0-0 -lukemissa yli puolet ottelusta, mutta Tapparan paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

Avaus- ja voittomaali syntyi vasta ajassa 34.40 Alexander Ytterellin osuttua Tapparalle. Teemu Suhonen tuplasi kotijohdon, ja lopussa Kristian Kuusela vielä siirsi kiekon tyhjiin. Nollapelin arvoisesti torjui Tapparan maalivahti Christian Heljanko (21 torjuntaa), jolle nollapeli oli kauden ensimmäinen.

Oulun Kärpät johtaa sarjaa enää neljän pisteen erolla Tapparaan. Keskiviikkona Kärpät hävisi Tapparalle kotiottelussaan ja perjantaina Kärpät hävisi Lukolle Raumalla 1-3.

Tapparalle hävinnyt Ässät putosi playoff-viivan alapuolelle, kun SaiPa voitti Lahdessa Pelicansin jatkoajalla 2-1. David Bernhardt teki voittomaalin, jolla SaiPa nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle SaiPan edelle.

TPS kiri maittavaan vierasvoittoon HPK:sta perjantaina voitettuaan Markus Nurmen jatkoaikamaalilla 4-3.

Varsinaisella peliajalla HPK oli johtanut jo 3-1. Entinen NHL-jyrä Lauri Korpikoski kavensi 2-3:een, ja TPS:n 3-3-tasoituksesta vastasi Zach Budish vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

TPS pyrkii nyt tosissaan pois sarjan alakastista. Turkulaisjoukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja eroa SaiPaan on enää neljä pistettä.

Jukurit putosi sarjajumboksi, kun Sport voitti Kuopiossa KalPan 6-3. Sport ja Jukurit ovat tasapisteissä eron SaiPaan ollessa yhdeksän pistettä. Runkosarjasta on pelaamatta vielä kolmannes.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara terästä – Kärpät ei kykene voittamaan kirvesrintoja

Kommentoi Facebookissa