Tappara terästä – Kärpät ei kykene voittamaan kirvesrintoja

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara on ollut tällä kaudella Kärpille liian kova vastustaja, vaikka Kärpät porskuttaakin SM-liigan kärjessä.

JÄÄKIEKKO Tappara otti SM-liigan runkosarjan voittotaiston kannalta keskiviikkona todella tärkeät pisteet kukistettuaan kärkijoukkue Kärpät Oulussa 3-2. Viime kevään maailmanmestari Kristian Kuusela oli illan hahmo yhdellä maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään.

Tappara on sarjataulukossa toisena. Eroa kärkijoukkue Kärppiin on seitsemän pistettä, joskin Kärpät on pelannut yhden ottelun vähemmän. Jäljellä runkosarjasta on vielä viimeinen kolmannes, joten eron Tappara kykenee kuromaan.

Kärpät ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Tappara on voittanut kaikki nämä ottelut.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner antoikin Tapparalle kunniaa.

– Tällä hetkellä emme pärjää heille. Varmasti meilläkin oli hetkemme, mutta ensimmäinen erä oli harmittava meidän kannaltamme. Emme saaneet aikaiseksi sellaista kaksinkamppailupelaamista ja pelinopeutta, mitä vastustajan jämäkkyys olisi vaatinut, Manner totesi joukkueensa verkkosivuilla.

Kauden superyllättäjä KooKoo vahvisti asemiaan neljännellä tilalla tyrmättyään JYPin Jyväskylässä 4-0. KooKoo on enää kahden pisteen päässä kolmantena olevasta Ilveksestä, joka yllättäen hävisi Jukureille Mikkelissä rankkarikisan päätteeksi 3-4.

– Kypsä esitys meiltä. Oltiin aika tylyjä, viimeistely oli myös hyvällä tasolla, kiitteli KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas seuransa nettisivuilla.

Keskiviikkona pelattiin myös jumbofinaali, jossa TPS voitti Sportin Vaasassa 5-4. Voitollaan TPS nousi Pelicansin ja Jukurien edelle ja on enää viiden pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Venäläiset sikailivat Jokereita pelikyvyttömiksi – ”Todella vaarallisia tekoja”

Kommentoi Facebookissa