Venäläiset sikailivat Jokereita pelikyvyttömiksi – ”Todella vaarallisia tekoja”

Vitjazin pelaajat sikailivat. Nyrkit heiluivat.

Vitjazin pelaajat sikailivat. Nyrkit heiluivat. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Venäläissikailijoilta paloi pinna. Jokerit menetti törkytemppujen takia kaksi pelaajaa.

JÄÄKIEKKO Jokerit voitti KHL:ssä tiistaina vieraissa Vitjaz Podolskin 3-2. Tulos oli jäädä toissijaiseksi, sillä Vitjazin otteet kolmannessa erässä olivat lievästi sanottuna törkeitä.

Vitjazin sikailijat Aleksei Makejev ja takavuosina MM-kisoissa ja NHL:ssäkin hämmentänyt Jevgeni Artjuhin passitettiin suihkuun päähän kohdistuneista taklauksista. Artjuhin niittasi Alex Grantia päähän. Makejev taas teloi hyppytaklauksella Teemu Erosen. Myös tämä taklaus osui suoraan päähän, eikä Eronen Grantin tavoin enää palannut kaukaloon tällin jälkeen.

Jokerit rankaisi urheilullisesti. Tehopuolustaja Mikko Lehtonen ratkaisi ottelun tekemällä kaksi ylivoimamaalia päätöserässä. Avausmaalin Jokereille oli viimeistellyt ensimmäisessä erässä Nicklas Jensen.

– Ensinnäkin olen tosi ylpeä, että kurinalaisuutemme piti. Nyt tapahtui sellaisia asioita, jotka liiga toivottavasti tutkii tarkkaan. Vastustajan toiminta oli sellaista, jota en ole tällä kaudella vielä nähnytkään. Voiton hinta oli tänään kova, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi seuransa tiedotteessa.

Marjamäki toivoo, että kurinpito on KHL:ssä tehtäviensä tasalla.

– Päähän kohdistuneet taklaukset ja jalkapyyhkäisyt ovat todella vaarallisia tekoja. Toivottavasti tällaista ei nähdä enempää. Tänäänkin oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, mutta lopussa toisella paloi pinna, Marjamäki totesi.

Hyvävireinen Jokerit on voittanut seitsemästä viime ottelustaan kuusi. KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on neljänenä.

Pelit jatkuvat Jokereilla Pietarin SKA:n vieraana torstaina. SKA yrittää revanssia parin viikon takaisesta Helsingissä kokemastaan nöyryyttävästä 0-6 -tappiostaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden talousluvuille naureskellaan – kansainväliset esimerkit ja verotulot unohtuvat

Kommentoi Facebookissa