Sarjakuristaja tuomittiin teinityttöön kohdistuvan rikoksen valmistelusta – ehti syyllistyä vapaana ollessaan henkirikokseen

Hovioikeuden mukaan Michael Penttilä oli laatinut tarkan suunnitelman törkeän pahoinpitelyn sisältävän teon tekemiseksi.

Hovioikeuden mukaan Michael Penttilä oli laatinut tarkan suunnitelman törkeän pahoinpitelyn sisältävän teon tekemiseksi. (Kuva Fotolia)

Helsingin hovioikeus tuomitsi Michael Penttilän tapauksesta, josta käräjäoikeus oli hänet vapauttanut.

SARJAKURISTAJA Helsingin hovioikeus on tuominnut sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän 2 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen sekä 4 000 euron kärsimyskorvauksiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Käräjäoikeus oli antanut aikaisemmin vapauttavan päätöksen tapauksesta. Kohteena Penttilällä oli 17-vuotias teinityttö. Hovioikeuden mukaan Penttilä oli laatinut tarkan suunnitelman törkeän pahoinpitelyn sisältävän teon tekemiseksi.

Tammikuussa 2017 Penttilä oli yrittänyt tunkeutua samassa taloyhtiössä asuneen uhrin kotiin tämän ollessa yksin kotona. Huhtikuussa Penttilä yritti houkutella uhria ottamaan yhteyttä postiluukusta pudottamallaan kirjeellä. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen heinäkuussa 2017 toteen näyttämättömänä.

Sekä syyttäjä että uhri valittivat hovioikeuteen, joka muutti nyt tuomiota. Hovioikeus totesi Penttilällä olevan asfyksofilia-niminen perversio, ja arvioi näyttöä ”Penttilän rikoshistoriasta sekä vaarallisuusarviosta saatujen tietojen, hänen seksuaalisesta perversiostaan saadun selvityksen sekä ulkoisesta toiminnasta saatujen tietojen perusteella”.

Penttilän taustalta löytyy erilaisia väkivaltarikoksia, törkeästä pahoinpitelystä törkeään raiskaukseen sekä kolme henkirikosta. Ensimmäinen uhri oli hänen oma äitinsä, Penttilä on kuristanut myös 12-vuotiaan tytön sekä naisystävänsä.

Nyt Penttilä on ollut vangittuna todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Helsingin Alppiharjussa tapahtuneen henkirikoksen uhri on 52-vuotias nainen.

Penttilä vapautui viimeisimmästä tuomiostaan joulukuussa 2016 ja tammikuussa 2017 hän alkoi hovioikeuden mukaan suunnitella teinityttöön kohdistuvaa rikosta. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen heinäkuussa 2017. Alppiharjussa tapahtuneen henkirikoksen ajankohta on huhtikuu 2018.

Lue myös: Sarjakuristaja on myöntänyt syyllistyneensä henkirikokseen – ”Ei ole syytä epäillä muita”

Kommentoi Facebookissa