Sarmasteelle ei syytettä maskikaupoista – Huoltovarmuuskeskus aikoo silti hakea miljoonakorvauksia

Huoltovarmuuskeskus päätyi kohun keskelle koronapandemiassa suojainvarusteiden hankintasotkuissa.

Huoltovarmuuskeskus päätyi kohun keskelle suojainvarusteiden hankintasotkuissa. (Kuva TEM)

Onni Sarmastetta ja toista henkilöä epäiltiin törkeästä petoksesta.

HUOLTOVARMUUSKESKUS Syyttäjä on tehnyt päätöksen syyttämättä jättämisestä asiassa, jossa Onni Sarmastetta ja toista henkilöä on epäilty törkeästä petoksesta. Kyse on ollut Huoltovarmuuskeskuksen ja Sarmasteen yhtiön välillä maaliskuun lopussa 2020 tehdystä sopimuksesta, jolla hankittiin hengityssuojaimia noin viidellä miljoonalla eurolla.

Sarmasteen ja toisen henkilön on epäilty tahallaan erehdyttäneen Huoltovarmuuskeskuksen edustajaa sellaisista seikoista, joilla on ollut ratkaiseva merkitys päätöksen tekemisessä. Päätös syyttämättä jättämisestä on tehty, koska esitutkinnan perusteella ei ole ollut todennäköisiä syitä epäillä henkilöitä rikoksesta.

Huoltovarmuuskeskus kommentoi, että toimitetut suojaimet todettiin niille asetettuja vaatimuksia vastaamattomiksi, eivätkä ne vastanneet sovittua.

Huoltovarmuuskeskus perehtyy syyttäjän päätökseen ja tekee arvion mahdollisista jatkotoimista. Huoltovarmuuskeskus tulee joka tapauksessa vaatimaan Sarmasteelta, tämän yhtiöltä ja liikekumppanilta maksettua kauppasummaa ja muita liitännäisiä kustannuksia.

Lue myös: Ratkaisu suojainhankintojen kohujutussa – ei syytteitä Huoltovarmuuskeskuksen työntekijöille

Kommentoi Facebookissa