Ratkaisu suojainhankintojen kohujutussa – ei syytteitä Huoltovarmuuskeskuksen työntekijöille

Kiinasta lentoteitse rahdatuista hengityssuojaimista on aiheutunut sotkuinen vyyhti.

Kiinasta lentoteitse rahdatuista hengityssuojaimista aiheutui sotkuinen vyyhti. (Kuvituskuva Finnair)

Kyse on ollut pandemian alkuvaiheessa tehdystä noin viiden miljoonan euron suojainhankinnasta.

HUOLTOVARMUUSKESKUS Syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytteitä kolmea Huoltovarmuuskeskuksen entistä työntekijää vastaan liittyen kevään 2020 suojainhankintoihin, joita tehtiin vaikeassa hankintatilanteessa koronapandemian alkuvaiheessa.

Huoltovarmuuskeskuksen entistä toimitusjohtajaa, hallintojohtajaa ja osastonjohtajaa on epäilty luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Kyse on ollut maaliskuun lopussa 2020 tehdystä noin 5 miljoonan euron suojainhankinnasta.

On epäilty, että Huoltovarmuuskeskuksessa työskennelleet henkilöt ovat kyseiseen kauppaan liittyen väärinkäyttäneet asemaansa ryhtymällä toimeen, johon heillä ei ole ollut oikeutta, tai jättämällä tehtävänsä kokonaan tai osaksi suorittamatta.

Päätös syyttämättä jättämisestä on tehty, koska esitutkinnan perusteella ei ole ollut todennäköisiä syitä epäillä henkilöitä rikoksesta. Syyteharkintaan johtanut tutkinta käynnistyi Keskusrikospoliisin aloitteesta. Kukaan syyteharkinnan kohteena olleista ei ole työskennellyt Huoltovarmuuskeskuksessa kevään 2020 jälkeen.

Huoltovarmuuskeskus tutustuu syyttäjän ratkaisun perusteluihin ja harkitsee sen pohjalta mahdollisesti vielä tarpeelliset jatkotoimet.

Lue myös: Huoltovarmuuskeskus maksoi 1,3 miljoonaa väärälle pankkitilille – ”Viestit eivät tulleet oikealta yhtiön edustajalta”

Kommentoi Facebookissa