Sastamalan surmakuski oli humalassa, pillereissä ja itsetuhoinen – taustalla perheriita

Kahden sastamalaisen viattoman nuoren kuolema tahallisesti päin ajaneen kuljettajan toimesta järkyttää.

Kahden sastamalaisen viattoman nuoren kuolema tahallisesti päin ajaneen kuljettajan toimesta järkyttää. (Kuva Fotolia)

Mopoautossa menehtyi kaksi seurustelevaa 17-vuotiasta paikkakuntalaista nuorta.

ONNETTOMUUS Sisä-Suomen poliisi tiedottaa jatkaneensa 18.2.2017 kello 19.40 tiellä 12 tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaa. Tekoa tutkitaan kahtena tappona, törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tutkinnassa on varmistunut seuraavaa: Poliisi sai 18.2.2017 kello 19.17 tehtävän mennä epäillyn, 35-vuotiaan nokialaisen miehen, kotiin Nokialla perheriidan vuoksi. Ennen kuin poliisipartio ehti paikalle, epäillyn perheenjäsen ilmoitti hätäkeskukseen kello 19.21 epäillyn poistuneen paikalta autolla.

Seuraava ilmoitus poliisille tuli kello 19.35 siitä, että auto oli törmännyt tien vieressä olleeseen betoniseen kaivonrenkaaseen. Auto oli poistunut paikalta, mutta sen osia ja rekisterikilpi oli jäänyt maahan. Tässä vaiheessa autoa tavoittamaan oli lähtenyt useita poliisipartioita Nokialta.

Seuraava ilmoitus poliisille on tullut kello 19.35, kuinka tumma pakettiauto oli ajanut vastaantulevien kaistalla tiellä numero 12, jolloin ilmoittaja oli joutunut tekemään väistöliikkeen estääkseen onnettomuuden. Tila-auto oli tuolloin etupäästään lähes pimeä, vain toisen puolen paloi huomiovalo.

Seuraavaksi poliisille tuli ilmoitus kello 19.40 tiellä 12 tapahtuneesta nokkakolarista, jonka yhteydessä kuoli kaksi 17-vuotiasta nuorta. Tyttö ja poika olivat paikkakuntalaisia seurustelevia opiskelukavereita.

Kolarilla oli useita silminnäkijöitä, joiden kertomuksista ilmenee, että epäilty ohjasi auton tarkoituksella vastaan tulevien kaistalle. Tämän hetken tiedon mukaan hän ei ajanut erityistä ylinopeutta törmäyshetkellä. Ajonopeutta törmäyshetkellä selvitetään edelleen.

Epäilty tekijä otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja hänet toimitettiin sairaalaan. Hänen vammansa olivat lieviä. Epäilty siirretään poliisin tiloihin tämän päivän aikana.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä eilen. Hän kertoo kuulustelussaan, että hänen tarkoituksensa oli surmata itsensä ajamalla päin vastaan tulevaa autoa. Hän kertoo, ettei ymmärtänyt vastaan tulleen auton olleen mopoauto, vaan isomman kulkuneuvon. Epäilty ei muista kaikkia tapahtumia tarkkaan.

Epäilty puhalsi alkometriin lukeman 1.42 promillea. Lisäksi hän kertoo syöneensä hänelle määrättyjä lääkkeitä. Epäilty on kärsinyt mielenterveysongelmista. Hän on ollut itsetuhoinen myös aikaisemmin.

Poliisi esittää epäiltyä vangittavaksi huomenna 21.2.2017. Poliisi ei tule tiedottamaan epäillyn ajoon lähtöpaikasta tai edellä mainituista terveystiedoista tämän tarkemmin.

Tyrvään kirkossa vietettiin eilen illalla avointen ovien tilaisuus, jossa seurakunnan papit ja nuorisotoimen työntekijät olivat valmiita kohtaamaan ja tukemaan paikallisia nuoria, lisäksi kirkossa pidettiin yhteinen muistotilaisuus. Myös nuorisotalo on pidetty poikkeuksellisesti auki.

Kommentoi Facebookissa