Satasen juoksussa uusi upea Suomen ennätys

Samuli Samuelsson juoksi 100 metrillä Suomen ennätysajan 10,16. (Kuva AOP)

Samuli Samuelsson juoksi Porvoossa uuden 100 metrin Suomen ennätysajan 10,16.

YLEISURHEILU Miesten 100 metrin juoksussa Suomen ennätys meni sunnuntaina Porvoossa uusiksi. Samuli Samuelsson juoksi ajan 10,16 ja laittoi edellisestä SE-ajasta paremmaksi viidellä sadasosalla.

Edellisen Suomen ennätyksen 10,21 oli juossut Tommi Hartonen Vaasassa kesäkuussa 2001. Hartosen SE ehtikin olla voimassa 21 vuoden ajan.

Porvoossa sunnuntaina Samuelsson jäi alkuerässä Hartosen SE-ajasta sadasosan. Finaalissa hän laittoi sitten kuusi sadasosaa paremmaksi ja sai ennätyksen nimiinsä.

– Hyvän alkuerän jälkeen yritin nollata tilanteen ja ajatella ihan muuta kuin Suomen ennätystä, vaikka muut juoksijat kävivät siitä minulle höpöttämässä. Valmentajani Mikael Ylöstalokin sanoi, että lopetettaisiinko nyt siitä puhuminen, ennätys tulee jos on tullakseen, Samuelsson sanoi SUL:n tiedotteen mukaan.

Samuelsson, 27, oli aiemman ennätyksensä juossut viime kesänä. Tuolloin hän pysäytti kellot aikaan 10,27. Ennen Porvoon kisaa Samuelsson oli ollut Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä.

– Olen unelmoinut tästä hetkestä siitä lähtien kun juoksin 10,50:n aikoja. Tämä on minulle todella iso asia, Samuelsson kertoi uudesta ennätyksestään.

Samuelsson rikkoi SE-ajallaan myös EM-kisarajan. Hän on Euroopan tämän kauden tilastossa sijalla 17.

SE-asemansa 100 metrillä menettänyt Hartonen jatkaa SE-haltijana vielä 200 metrillä. Sydneyn 2000 olympialaisten välierissä Hartonen juoksi yhä voimassa olevan Suomen ennätyksen 20,47.

Samuelsson on 200 metrillä Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidentenä ajalla 20,73. Hän juoksi 200 metrillä ennätyksensä 2017.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tässä on Suomen joukkue yleisurheilun MM-kisoihin – koko yllättävän suuri

Kommentoi Facebookissa