Sean Connery on kuollut – ensimmäinen ja monelle ainoa oikea James Bond on poissa

Sean Connery nähtiin James Bondin roolissa muun muassa vuoden 1963 elokuvassa Salainen agentti 007 Istanbulissa.

Sean Connery nähtiin James Bondin roolissa muun muassa vuoden 1963 elokuvassa Salainen agentti 007 Istanbulissa. (Kuva AOP)

Skotlantilaisnäyttelijä esitti Ian Flemingin luomaa salaista agenttia seitsemässä elokuvassa.

NÄYTTELIJÄ Skotlantilainen näyttelijä Sir Thomas Sean Connery on kuollut 90-vuotiaana. Edinburghissa 25.8.1930 syntyneen Conneryn kuoleman on vahvistanut BBC:lle hänen perheensä.

Pitkän näyttelijänuran omannut Sean Connery on suurelle yleisölle tunnetuin roolistaan James Bond -elokuvissa. Hän esitti Ian Flemingin luomaa salaista agenttia seitsemässä elokuvassa, kuudessa virallisessa Bond-elokuvassa 1960- ja 1970-luvuilla sekä Pallosalama-elokuvan uusintaversiossa Älä kieltäydy kahdesti vuonna 1983.

Monen mielestä James Bondin ainoa oikea auto on Aston Martin, ja ainoa oikea Bond Sean Connery.
Monen mielestä James Bondin ainoa oikea auto on Aston Martin, ja ainoa oikea Bond Sean Connery. (Kuva Aston Martin)

Työläisperheessä kasvanut Sean Connery harrasti nuorempana muun muassa kehonrakennusta ja jalkapalloa, kunnes siirtyi teatterilavoille ja televisioon. Bond-roolin lisäksi hänet on nähty muun muassa Lahjomattomat-elokuvassa, josta hän sai vuonna 1987 parhaasta miessivuosasta sekä Golden Globen että Oscarin. Sean Connery nähtiin myös Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvassa.

Sean Connerylle myönnettiin Golden Globe -elämäntyöpalkinto vuonna 1996, BAFTA-elämäntyöpalkinto 1998 sekä Yhdysvaltain elokuvainstituutin elämäntyöpalkinto vuonna 2006. Connery oli naimisissa kaksi kertaa, hänen poikansa Jason Connery on myös näyttelijä.

Lue myös: Tässä ovat maailman ylellisimmät kasinot – tuttuja James Bondille, George Clooneylle ja jopa Dostojevskille

Kommentoi Facebookissa