Sebastian Aho ratkaisi jatkoajalla – huikean tehoillan saldo kaksi maalia ja kaksi syöttöä

Sebastian Aho ei ole jäänyt pisteittä vielä yhdessäkään tämän kauden ottelussa.

Sebastian Aho ei ole jäänyt pisteittä vielä yhdessäkään tämän kauden ottelussa. (Kuva AOP)

Montrealin ja Pittsburghin välisessä ottelussa kentällä nähtiin peräti kuusi suomalaista.

JÄÄKIEKKO Suomalaisista NHL-pelaajista Sebastian Aho oli liekeissä viime yön otteluissa. Carolina Hurricanes voitti Minnesota Wildin vieraskentällä maalein 5–4 ja ottelun tehomieheksi nousi nuori suomalainen.

Aho on tällä hetkellä suomalaisten pistepörssin kärjessä eikä ole jäänyt pisteittä vielä yhdessäkään tämän kauden ottelussa. Minnesotaa vastaan Aho tasoitti ylivoimalla lukemiksi 3–3 ja ratkaisi pelin rannelaukauksellaan jatkoajalla. Syöttöpisteet Aholle kirjattiin Carolinan toiseen ja neljänteen maaliin.

Ahon joukkuetoveri Teuvo Teräväinen sai ottelussa kaksi syöttöpistettä, Minnesotan Mikael Granlund teki puolestaan Wildin 4–3-johtomaalin ja antoi yhden maalisyötön. Maali oli Granlundin ensimmäinen tällä kaudella, Minnesotasta myös Mikko Koivulle kirjattiin syöttöpiste.

NHL-kierroksen varsinainen suomalaisottelu oli kuitenkin Montreal Canadiensin ja Pittsburgh Penguinsin välinen kamppailu, jossa kentällä nähtiin kuusi suomalaispelaajaa. Ottelu päättyi Canadiensin voittoon 4–3, ja illan sankarina oli ensimmäisen ottelunsa kaudella pelannut maalivahti Antti Niemi.

Niemi pysäytti voittolaukauskisassa kaikki kiekot. Montrealin paidassa nähtiin myös Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi sekä Artturi Lehkonen. Pittsburghin paidassa puolestaan pelasivat puolustajat Olli Määttä ja Juuso Riikola.

Lue myös: Katso video: Patrik Laineen NHL-kauden unelma-alku – ensimmäinen maali ensimmäisellä laukauksella!

Kommentoi Facebookissa