Sebastian Aho tehovireessä – Patrik Laineen vilttikomennus käsitelty

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa.

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa. (Kuva AOP)

Sebastian Aho napsii NHL:ssä tehopisteitä tasaisen vahvasti. Patrik Laine palasi ja nähtiin ykkösketjussa, Jesse Puljujärvi joutui Edmontonin kokoonpanosta sivuun koronavarotoimenpiteiden takia.

JÄÄKIEKKO Useamman suomalaisen voimin NHL:ssä pelaava Dallas Stars on ajautunut tappiokierteeseen. Torstaina Stars kaatui Carolina Hurricanesille kotikentällään maalein 3-5.

Tappio oli Starsille neljäs perättäinen. Joukkueella on 11 ottelustaan viisi voittoa.

Roope Hintz teki Dallasille maalin, ja Sebastian Aho tehoili Canesille pisteet 1+1. Ahon kauden tehot ovat nyt 3+8 eli hän on tehnyt keskimäärin yhden pisteen ottelua kohden.

Suomalaisista pisteille pääsi myös Stars-puolustaja Miro Heiskanen (0+1). Starsin Esa Lindell ja Joel Kiviranta sekä Canesin Teuvo Teräväinen jäivät tehopisteittä.

Patrik Laine oli Columbus Blue Jacketsin kokoonpanossa, kun seura voitti vieraissa Chicago Blackhawksin maalein 6-5.

Laine palasi joukkueensa ykkösketjuun ja kirjautti yhden syöttöpisteen. Jääaika tuli 20.23 eli enemmän kuin kenellekään muulle Jackets-hyökkääjälle.

Alkuviikosta nousi kohu, kun Columbuksen valmentaja John Tortorella komensi Laineen kesken ottelun vilttiketjuun. Asia on mitä ilmeisimmin käsitelty huolella joukkueen sisällä.

– ”Patty” pelasi todella hyvin tänään. Hän pelasi hyvin kiekollisena ja syötteli todella hyvin, vaikkei maaleja tehnytkään, Tortorella sanoi lehdistötilaisuudessa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Maalivahti Joonas Korpisalo torjui voiton arvoisesti Jacketsin maalilla. Virkaveli Kevin Lankinen joutui kaivamaan kiekon kuusi kertaa verkosta, mutta kokosi toki 37 torjuntaakin.

Hyökkääjä Jesse Puljujärvi ja maalivahti Mikko Koskinen joutuivat syrjään Edmonton Oilersin NHL-miehistöstä koronavirusriskien vuoksi.

NHL lisäsi Puljujärven koronaviruslistalle. Hänen koronavirustestinsä tulos oli epäselvä, joten suomalaishyökkääjä listattiin varmuuden vuoksi. NHL:n koronaviruslistalla olevat pelaajat eivät saa osallistua harjoituksiin ja otteluihin.

Koskinen jätettiin pois kokoonpanosta varotoimenpiteenä. Hän on saattanut altistua virukselle. Koskista ei kuitenkaan lisätty NHL:n varsinaiselle koronaviruslistalle.

Oilers hoiteli ilman suomalaisia ottelunsa hyvin voitettuaan Montreal Canadiensin puhtaasti 3-0. Nollapelin arvoisesti Edmontonin maalilla torjui Mike Smith.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: Koivun veljesten aika päättyi – rima Leijonissa jäi todella korkealle

Kommentoi Facebookissa