Sebastian Aholla hurja putki NHL:ssä – seuralla ei vain mene putkeen

Sebastian Aho hyökkää Carolina Hurricanesin paidassa NHL:ssä.

Sebastian Aho hyökkää Carolina Hurricanesin riveissä NHL:ssä. (Kuva AOP)

Sebastian Aho on NHL:ssä 11 ottelun pisteputkessa. NHL:n maalipörssissä hän on neljäntenä.

JÄÄKIEKKO Hurjavireisen Sebastian Ahon maali jäi laihaksi lohduksi playoff-paikasta taistelevalle Carolina Hurricanesille NHL:ssä perjantaina. Carolina kärsi 2-5 -kotitappion Kaapo Kakon New York Rangersille.

Aho teki kolmannessa erässä ylivoimamaalin laitettuaan paluukiekon sisään. Hän kavensi lukemiksi 2-4:ään, mutta lähemmäksi Carolina ei päässyt.

Maali oli Aholle kauden 35:s, jolla hän jakaa NHL:n maalipörssin neljättä sijaa. Aho on 11 ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Aho nousi kauden maalimäärällään kaikkien aikojen yhden kauden tilastossa Aleksander Barkovin rinnalle. Edellä ovat enää Teemu Selänne (76), Jari Kurri (71), Patrik Laine (44), Ilkka Sinisalo (39), Olli Jokinen (39), Petri Skriko (38) ja Mikko Mäkelä (36).

Tehopisteiden osalta eri aikakausien pelaajien tilastoja on toki vaikea verrata. Esimerkiksi Kurrin huippuaikoina ja Selänteenkin ensimmäisinä NHL-kausina maalinteko oli sen aikaisen pelityylin myötä helpompaa.

Nykypolven pelaajista Laine tarjoaa Aholle suoraa vertailukohtaa. Laineen yhden kauden maaliennätyksestä Aho on yhdeksän pisteen päässä

Carolina on nyt yhden pisteen päässä itäisen konferenssin playoff-paikasta. Barkovin edustama Florida Panthers on Carolinaa kaksi pistettä perässä.

Suomessa tietysti spekuloidaan, tulevatko NHL-tähdet kevään MM-kisoihin Sveitsiin. Carolinan, Floridan ja Laineen Winnipegin taival saattaa päättyä jo ennen pudotuspelejä, joten ei ole pois suljettua, etteivätkö Barkov, Aho, Laine sekä Ahon seurakaveri Teuvo Teräväinen olisi kaikki mukana Leijonien MM-ryhmässä.

NHL:n runkosarja päättyy huhtikuussa. Vastauksia suomalaistähtien MM-kisamatkan kohtalosta saadaan sen jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: TPS:n Vladimir Jursinovin rooli oli merkittävä – Leijonien nousu perustui myös Neuvosto-oppeihin

Kommentoi Facebookissa