Poliisi varoittaa huijausyrityksistä – pankkiin viittaavasta palvelunumerosta soitettiin ja udeltiin korttitietoja

Asiakas oli toiminut oikein sulkiessaan puhelimen.

Asiakas oli toiminut oikein sulkiessaan puhelimen. (Kuva Fotolia)

Puhelinnumero muistuttaa erehdyttävästi Nordean palvelunumeroa.

HUIJAUS Lappeenrannan poliisille on tehty ilmoitus huijauspuhelusta, joka viittaa Nordean palvelunumeroon. Henkilö oli saanut puhelun numerosta +3582003000. Puhelun yhteydessä tiedusteltiin, mikä on asiakkaan käyttämä pankkikonttori. Asiakas oli toiminut oikein sulkiessaan puhelimen.

Numero +3582003000 muistuttaa erehdyttävästi Nordean palvelunumeroa, numero näkyy edellä mainitun kaltaisena, kun soitetaan ulkomailta Suomeen. Samasta numerosta ihmisille on lähetetty myös tekstiviestejä, joissa pyydetään tapaamiseen tai avaamaan viestissä oleva linkki.

Jos numero on kansainvälisessä muodossa +358 200 3000, asiassa on syytä epäillä huijausta tai sellaisen yritystä. Samasta numerosta lähetetyissä tekstiviestissä on huijausviesteille tyypilliseen tapaan linkki, jonka väitetään olevan esimerkiksi verkkopankin päivitys.

Poliisi varoittaa viestien ja niihin liitettyjen linkkien avaamisesta ja ohjeistaa poistamaan viestin, jossa yritetään urkkia pankkitunnuksia tai maksukortin numeroja sekä olemaan yhteydessä omaan pankkiin, mikäli epäilee huijausta.

Lue myös: Varo tätä hämärää mutta uskottavaa tekstiviestihuijausta – ”Nordea” kutsuu konttorilleen tapaamiseen

Kommentoi Facebookissa