Sebastian Vettel lähtee Ferrarilta – uudesta työpaikasta vahva huhu

Sebastian Vettel ei jatka Ferrarilla kauden 2020 jälkeen.

Sebastian Vettel ei jatka Ferrarilla kauden 2020 jälkeen. (Kuva AOP)

Sebastian Vettel ei jatka Ferrarilla kauden 2020 jälkeen. Hän siirtyy todennäköisesti McLarenille.

FORMULA 1 Ferrari vahvistaa Sebastian Vettelin lähtevän tämän kauden jälkeen tallista. Vettel on kilpaillut Ferrarilla vuodesta 2015 lähtien.

Yllätyksenä ilmoitus ei tullut. Vettelin sopimus oli katkolla vuoden lopussa. Ferrari teki hänelle hiljattain uuden sopimustarjouksen, jota hän ei hyväksynyt.

Tiettävästi Vettel olisi saanut roiman palkanalennuksen, jos olisi Ferrarin tarjoukseen suostunut. Tähän hän ei tietenkään ollut suostuvainen. Nelinkertainen Formula ykkösten maailmanmestari tuntee arvonsa.

Vettel ei ole lopettamassa F1-uraansa. Hän on neuvotellut sopimuksesta McLarenin kanssa. Ensi kaudella McLaren saa moottorivalmistajakseen Mercedeksen ja muuttuu mahdollisesti myös Mercedeksen tehdastalliksi, sillä Mercedes suunnittelee F1-tehdastallinsa myyntiä.

Vettelin paikan Ferrarilla ottaa joko Carlos Sainz tai Daniel Ricciardo. Sainz ajaa tällä kaudella McLarenilla ja Ricciardo Renaultilla. Kummankin nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Viime kaudella kaksi osakilpailuvoittoa saavuttaneen Charles Leclercin sopimus Ferrarin kanssa jatkuu kauden 2024 loppuun. Leclercia pidetään Max Verstappenin ohella F1:n lahjakkaimpana nuorena kuljettajana.

Vettel ajoi Formula ykkösissä Red Bullilla 2009-2013 ja oli silloin sarjan kirkkain tähti. Hän voitti neljä perättäistä maailmanmestaruutta 2010-2013.

Tilanne muuttui 2014. Tuolloin F1:n tekniset säännöt muuttuivat valtavasti hybriditekniikan tultua käyttöön ja Red Bull menetti kärkitiimin asemansa Mercedekselle. Mark Webberin tilalle Vettelin tallikaveriksi tullut Daniel Ricciardo oli myös Vetteliä nopeampi.

Vettel pelasti uskottavuutensa tekemällä sopimuksen Ferrarin kanssa. Viiden kauden aikana hän ei ole voittanut kuitenkaan maailmanmestaruutta. Kaiken lisäksi Leclerc oli häntä viime kaudella useassa kisassa nopeampi.

Vettel on vasta 33-vuotias. Hänellä on yhä mahdollisuus todistaa, etteivät hänen parhaat päivänsä sittenkään ole takana päin.

Ferrarillakin Vettel ehtinee ajaa vielä monta kisaa. Koronapandemian takia tauolla ollut Formula ykkösten kausi 2020 on määrä aloittaa Itävallan Red Bull Ringillä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Formula ykkösille massiivisia taloudellisia iskuja – konkurssiaalto uhkaa

Kommentoi Facebookissa