Finnairin lennoilla käytetään jatkossa maskeja – ”Kun kaikki käyttävät maskia suojaamme näin toinen toisiamme”

Myös Finnairin asiakaspalvelijat lentoasemalla ja Finnairin matkustamomiehistö käyttävät suu-nenäsuojuksia.

Myös Finnairin asiakaspalvelijat lentoasemalla ja Finnairin matkustamomiehistö käyttävät suu-nenäsuojuksia. (Kuva Finnair)

Finnair kertoo ottavansa käyttöön uusia toimia asiakkaiden terveydestä huolehtimiseksi.

KORONAVIRUS Lentomatkustus alkaa elpyä vähitellen, kun matkustusrajoituksia puretaan. Finnair kertoo varautuvansa vähitellen kasvaviin matkustajamäärin monin erilaisin toimin, joiden avulla lentäminen on mahdollisimman turvallista.

– Kun matkustus vähitellen elpyy ja matkustajamäärät kasvavat, haluamme kaikkien voivan tulla lennolle luottavaisin mielin, sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

– Nyt käyttöön otettavilla lisätoimilla suojaamme niin asiakkaiden kuin henkilöstömme terveyttä lentoasemalla ja lennoilla.

Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan lentokone ei ole erityisen tartuntaherkkä ympäristö, sillä koneiden tehokas ilmanvaihto auttaa pitämään ilman puhtaana. Finnair on jo aiemmin keväällä tehnyt useita muutoksia, joilla huolehditaan asiakkaiden ja henkilöstön terveyden suojaamisesta. Palveluprosesseja ja tarjoilua on muutettu, asiakkaat istuvat koneessa mahdollisimman väljästi, Finnairin palvelutiskeillä on muovisuojuksia ja lentokoneiden siivousta on entisestään tehostettu.

Henkilökunta myös välttää asiakkaiden matkustusasiakirjoihin ja matkatavaroihin koskemista. Uusista toimista matkustajille näkyvin muutos on nyt maskien käyttö koko lennon ajan. Käytäntö on voimassa 18.5. alkaen elokuun loppuun asti.

– Asiakkaat tulevat lennolle omat maskit mukanaan, ja he käyttävät niitä koko lennon ajan, Piia Karhu kertoo.

– Myös Finnairin asiakaspalvelijat lentoasemalla ja Finnairin matkustamomiehistö käyttävät suu-nenäsuojuksia. Olemme päätyneet tähän käytäntöön, sillä maskien käyttö yleistyy kaikkialla ja ne suojaavat koneen matkustajia mahdollisilta pisaratartunnoilta. Kun kaikki käyttävät maskia suojaamme näin toinen toisiamme.

Valtio omistaa 55,8 prosenttia Finnairin osakkeista.
Suomen valtio omistaa 55,8 prosenttia Finnairin osakkeista. (Kuva Finnair)

Finnair suosittelee, että asiakkaat hankkivat itselleen sopivat maskit hyvissä ajoin ennen matkaa, pakkaavat mahdollisimman vähän matkatavaraa mukaan, ja tekevät lähtöselvityksen jo ennen kentälle tuloa verkossa tai mobiilisovelluksella.

– Kaikki varmasti myös ymmärtävät, että lennolle ei voi tulla, jos on pienikin epäilys Covid-19 tartunnasta tai hengitystieinfektio-oireita, Piia Karhu jatkaa.

Lisäksi Finnair ottaa käyttöön useita eri muutoksia toimintaohjeissaan ja prosesseissaan. Esimerkiksi jos koneeseen siirrytään bussikuljetuksella, bussiin otetaan kerrallaan vain puolet auton kapasiteetista. Alle 7-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää suojusta ja poikkeuksista suojuksen käyttöön terveyssyistä tulee saada suostumus Finnairilta etukäteen.

Myös Finavia on ottanut käyttöön erityistoimia Suomen lentoasemilla. Finavian asiakaspalvelussa työskentelevät henkilöt käyttävät suu-nenäsuojaimia, lentoasemilla on ohjeistettu etäisyyden pitämiseen tarramerkinnöin, palvelutiskeillä on muovisuojuksia ja käsidesinfiointiainetta on saatavilla useissa paikoissa.

Matkaa suunnitellessa kannattaa myös selvittää kohteen mahdolliset toimintaohjeet ja rajoitukset. Monissa maissa lentoasemilla ja julkisessa liikenteessä edellytetään jonkinlaisen kasvosuojuksen käyttöä, joten asiakkaiden kannattaa varata riittävästi suojuksia koko matkan ajaksi.

Lue myös: Finnair saamassa 600 miljoonan valtiontakauksen – ”Reittiyhteydet tärkeitä Suomen huoltovarmuuden kannalta”

Kommentoi Facebookissa