Sebastian Vettel lopettaa – mahdollisuuksiaan hehkutteleva Fernando Alonso tilalle

Fernando Alonso on voittanut F1-mestaruuden 2005 ja 2006. (Kuva Alpine Renault Sport)

Sebastian Vettel lopettaa F1-uransa, mutta Fernando Alonso on tehnyt uuden monivuotisen sopimuksen.

FORMULA 1 Formula ykkösten tulevan kauden kuljettajaruletti pyörähti täysillä käyntiin, kun nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel viime torstaina ilmoitti lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen. Vetteliltä Aston Martin -tallissa vapaaksi jäävän paikan ottaa kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso.

Alonso, 41, piti Formula ykkösistä taukoa 2019-2020, mutta teki paluun 2021 Renaultin tehdastalliin Alpinelle. Autolla hän ei ole kyennyt taistelemaan osakilpailuvoitoista, eikä Alpine tiettävästi halunnut jatkaa yhteistyötä ensi kaudella, vaikka syy menestymättömyyteen ei Alonsosta johdukaan.

Aston Martin halusi tehdä Alonson kanssa monivuotisen sopimuksen. Alonso kilpailee ensi kaudella Aston Martinilla Lance Strollin tallikaverina.

Vettel, 35, päätti lopettaa uransa, kun huomasi, ettei voisi enää taistella F1:ssä voitoista. Aston Martin ei ole kyennyt nousemaan kärkeen.

Alonso näyttää uskovan menestykseen ainakin Aston Martinin tiedotteen perusteella.

– Aston Martin -tiimi käyttää selvästi energiaa ja sitoutumista voittaakseen. Se on yksi Formula ykkösten tämän hetken kiinnostavimmista tiimeistä, Alonso ilmoitti.

Aston Martinia rahoittaa sijoittajaryhmä, jota johtaa kanadalaismiljardööri Lawrence Stroll. Alonson tallikaveri Lance Stroll on omistajan poika.

– Olen tuntenut Lawrencen ja Lancen vuosien ajan. On selviö, että heillä on kunnianhimoa ja intohimoa menestyä Formula ykkösissä. Kukaan F1-sarjassa ei osoita tänään suurempaa visiota ja ehdotonta sitoutumista voittoon kuin Aston Martin. Se tekeekin tästä todella kiinnostavan mahdollisuuden minulle, Alonso hehkuttaa.

Alonsoa motivoinee mukava tilipussikin. Aston Martinilla hän voi tienata vielä muutamia miljoonia eläkerahastoonsa.

Alonson nykyinen tallikaveri Esteban Ocon jatkaa ensi kaudella Alpinen kuljettajana. Hän saanee tallikaverikseen huippulupaavan Oscar Piastrin, jonka ajattaminen tulee halvemmaksi Alonson ajattamiseen verrattuna.

Alpine on tällä kaudella ollut neljänneksi paras talli, mutta ero kolmeen kärkitiimiin Red Bulliin, Ferrariin ja Mercedekseen on ollut merkittävä. Se on ollut Renault-konsernille merkittävä pettymys.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappenilta hurja näytös Unkarissa – karkaamassa mestaruuteen

Kommentoi Facebookissa