Max Verstappenilta hurja näytös Unkarissa – karkaamassa mestaruuteen

Max Verstappen nousi Unkarin F1-kisassa kymmenennestä lähtöruudusta voittoon. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen nousi Unkarin F1-kilpailussa kymmenennestä lähtöruudusta voittoon. Valtteri Bottas keskeytti tekniseen vikaan.

FORMULA 1 Hallitseva F1-maailmanmestari Max Verstappen ajoi Unkarin osakilpailussa jo kauden kahdeksanteen voittoonsa. Ei sinänsä ole yllättävää, että Verstappen voittaa, mutta se oli yllätys, että hän pystyi voittamaan startattuaan kisaan kymmenennestä lähtöruudusta.

Verstappen kiitteli kisan jälkeen tallinsa Red Bullin taktiikkaa. Rengasvalinnat ja varikkokäyntien ajoitukset menivät aivan nappiin.

Verstappenin ja Red Bullin ykköshaastajalla Ferrarilla ei mennyt putkeen. Ferrarin kuskeista Carlos Sainz oli kilpailussa neljäs ja Charles Leclerc vasta kuudes, vaikka he olivat startanneet ruuduista kaksi ja kolme.

Ferrari-auton vauhti olisi varmasti riittänyt voittoon. Talli kuitenkin mokasi rengastaktiikkansa täysin ja suorastaan syötti Red Bullin lapaan.

Verstappen totesi F1:n tv-haastattelussa yllättyneensä voitostaan. Hän oli odottanut, voisi maksimissaan yltää kisassa kolmanneksi.

Toiseksi Unkarissa ajoi seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Mercedes nappasi kaksi palkintosijaa Hamiltonin tallikaverin George Russellin ajettua kolmanneksi.

Russell oli startannut paalupaikalta. Hänellä ei ollut kuitenkaan jakoa haastaa Verstappenia ja lopussa Hamiltonkin pyyhälsi hänen ohitseen.

Suomalaisittain kisa tarjosi ison pettymyksen. Kahdeksannesta ruudusta startannut Valtteri Bottas menetti surkean starttinsa myötä heti viisi sijaa. Bottas taisteli kisan loppupuolella pisteistä, mutta putosi sijalle 12 ja viitisen kierrosta ennen loppua hänen Alfa Romeonsa hyytyi radan varrelle.

Bottas on ajanut nyt neljä perättäistä pisteetöntä kisaa. Hän on pistetaulukossa yhdeksäntenä.

Verstappen kasvatti johtonsa MM-sarjassa 80 pisteen suuruiseksi. Kaudesta on ajamatta enää yhdeksän kisaa, joten toisena pisteissä olevalla Leclercilla on syksyllä edessään valtava haaste mieliäkseen vielä mestariksi.

Verstappen voittaisi mestaruuden ajamalla jokaisessa kisassa toiseksi, vaikka Leclerc voittaisikin kaikki loput kilpailut. Käytännössä mestaruustaisto ei enää ole Leclercin omissa käsissä.

F1-kausi jää nyt neljän viikon kesätauolle. Kausi jatkuu 28. elokuuta Belgian Spassa ajettavalla osakilpailulla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Unkarin aika-ajoissa tärähti yllätys – myös Valtteri Bottakselle hieno onnistuminen

Kommentoi Facebookissa