Seitsemänvuotias lapsi hukkui uimahallissa – ”Uinnin valvonnassa oli noin kahdeksan minuutin aukko”

Valvontakameratallenteiden perusteella tapahtumien kulku oli selkeä tutkinnan alusta lähtien.

Valvontakameratallenteiden perusteella tapahtumien kulku oli selkeä tutkinnan alusta lähtien. (Kuvituskuva Fotolia)

Porvoon uimahallissa tapahtuneen hukkumisonnettomuuden esitutkinta on valmistumassa.

HUKKUMINEN Porvoon uimahallissa 5.11.2020 tapahtuneen seitsemänvuotiaan lapsen hukkumiskuolemaan johtaneen tapauksen esitutkinta on valmistumassa Itä-Uudenmaan poliisissa.

– Tutkinnan alkuvaiheessa saamiemme valvontakameratallenteiden perusteella tapahtumien kulku oli selkeä tutkinnan alusta lähtien. Tutkinnassa pyrittiin saamaan selville miksi näin pääsi tapahtumaan. Valvontakameroiden tallenteiden perusteella uinnin valvonnassa oli noin kahdeksan minuutin aukko, jonka aikana 7-vuotias lapsi hukkui, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

Uimahalleissa tapahtuvat hukkumiset ovat Suomessa harvinaisia. Tämän johdosta tapauksen osalta on selvitetty uimavalvojien tehtäviä ja siihen liittyviä vastuukysymyksiä sekä uimahallin turvallisuuteen liittyviä määräyksiä, ohjeistusta, turvallisuussuunnitelmia sekä työnohjauksessa uimavalvojille annettuja turvallisuuteen liittyviä ohjeistuksia.

– Esitutkinnassa tehtyjen selvitysten ja tutkimusten perusteella lähetämme asian syyttäjälle syyteharkintaan neljän henkilön osalta rikosnimekkeillä kuolemantuottamus ja heitteillepano. Nämä henkilöt ovat kaksi urheilukerhon valvojaa ja kaksi uimahallin uimavalvojaa. Yhden valvojan osalta poliisi on tehnyt päätöksen ei rikosta, hänen osallistuessa tapahtuma-aikaan toiseen tapahtumaan uinnin opettajana, Tyynelä jatkaa.

Lisäksi myös kahden uimahallin hallinnollisen esimiehen osalta syyteharkintaan lähetetään epäilty kuolemantuottamus.

– Esitutkinnan aikana selvinneiden seikkojen perusteella esimiehet eivät ole varmistuneet siitä, että uimavalvojat olisivat täysin selvillä heidän toimenkuvastaan ja vastuistaan, kertoo Tyynelä.

Esitutkintamateriaali toimitetaan syyteharkintaan aluesyyttäjä Heidi Nummelalle sekä Maren Salvesenille.

Lue myös: Alaikäinen lapsi hukkui uimahallissa elvytysyrityksistä huolimatta – poliisi aloitti tapauksesta tutkinnan

Kommentoi Facebookissa