Sekava autoilija ajoi väärään suuntaan Kehä I:llä – moottoripyöräilijä menehtyi törmäyksessä

Vastakarvaan ajaneen henkilöauton kuljettaja vaikutti sekavalta, mutta puhalsi nolla promillea ja huumausainepikatesti oli negatiivinen.

Vastakarvaan ajaneen henkilöauton kuljettaja vaikutti sekavalta, mutta puhalsi nolla promillea ja huumausainepikatesti oli negatiivinen. (Kuvituskuva Fotolia)

1960-luvulla syntynyttä miestä yritettiin elvyttää, mutta hän menehtyi tapahtumapaikalla.

ONNETTOMUUS Poliisi tutkii Helsingissä maanantaina 5.8.2019 tapahtunutta liikenneonnettomuutta, jossa menehtyi yksi henkilö. Poliisi sai iltakymmenen jälkeen tiedon, että Kehä I:llä idän suuntaan menevillä kaistoilla ajaa henkilöauto vastakarvaan lännen suuntaan. Asiasta tuli hätäkeskukseen useita ilmoituksia.

Kun partio saapui kohteeseen, se havaitsi juuri ennen Pakilan liittymää kahdella vasemmalla kaistalla pahoin vaurioituneen henkilöauton ja pahoin vaurioituneen moottoripyörän. Lisäksi noin 50 metrin päässä oli toinen pahoin vaurioitunut henkilöauto. Moottoripyörän kuljettaja oli loukkaantunut vakavasti. 1960-luvulla syntynyttä miestä yritettiin elvyttää, mutta hän menehtyi tapahtumapaikalla.

Vastakarvaan ajaneen henkilöauton kuljettaja vaikutti sekavalta, mutta puhalsi nolla promillea ja huumausainepikatesti oli negatiivinen. 1970-luvulla syntynyt mies vietiin sairaalahoitoon, josta hänet on myöhemmin siirretty rikoksesta epäiltynä Pasilan poliisivankilaan.

– Tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Tässä vaiheessa miestä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä. Selvitämme esitutkinnassa muun muassa, mistä miehen sekava käytös johtui, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala Helsingin poliisilaitokselta.

Toisen pahoin vaurioituneen henkilöauton ja kolmannen vähäisemmin vaurioituneen henkilöauton kuljettajat vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

– Poliisilla ei ole lisätietoa heidän vammoistaan, eikä poliisi voi ylipäänsä kommentoida mahdollisia vammoja, koska kyseessä on salassa pidettävä terveystieto, Suomala muistuttaa.

Mahdolliset tapaukseen liittyvät havainnot, joita ei ole aiemmin välitetty poliisin tietoon, voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Iäkäs nainen ajoi moottoritietä useasti väärään suuntaan – kertoi joutuneensa paniikkiin

Kommentoi Facebookissa