Seurakunta järkyttyi – murhasta epäilty on seurakuntavaaleissa ehdokkaana oleva maahanmuuttaja

Seurakunta korostaa, että viranomaisille on annettava rauha tehdä oma työnsä.

Seurakunta korostaa, että viranomaisille on annettava rauha tehdä oma työnsä. (Kuva AOP)

Teljän seurakunta toivoo jaksamista surun keskellä ja malttia suhtautumisessa muihin maahanmuuttajiin.

HENKIRIKOS Porissa paljastui viime sunnuntaina Itäpuistossa asuntopalon yhteydessä henkirikos. Ulkoisen väkivallan uhrina menehtynyt henkilö oli asunnon haltija, keski-ikäinen porilaisnainen.

Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut poliisin vaatimuksesta Porissa asuvan ulkomaalaistaustaisen vuonna 1990 syntyneen miehen. Mies vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Muut tapauksen johdosta pidätettyinä olleet henkilöt on nyttemmin vapautettu.

Paikallinen Teljän seurakunta tiedottaa olevansa hyvin järkyttynyt, sillä murhasta epäilty on seurakuntaan kuuluva nuori maahanmuuttajataustainen henkilö. Henkirikoksesta epäilty on myös seurakuntavaaliehdokkaana.

– Olemme seurakuntana mukana ajatuksin ja rukouksin sekä uhrin omaisten että kaikkien tapahtumaa koskettaneiden luona ja toivomme heille jaksamista surun keskellä, seurakunnasta kommentoidaan.

Teljän seurakunta on valmis tarjoamaan henkistä ja hengellistä apua kaikille, jotka sitä tämän tapauksen vuoksi tarvitsevat. Seurakunta korostaa, että viranomaisille on annettava rauha tehdä oma työnsä ja toivoo tässä tilanteessa malttia suhtautumisessa muihin maahanmuuttajiin.

Kirkon vaalisäännösten mukaan epäillyn seurakuntavaaliehdokkuutta ei voida perua. Vaalilautakunta voi kuitenkin todeta ehdokkaan vaalikelvottomaksi. Tällöin kyseisen henkilön vaalitulos mitätöityy ja annetut äänet menevät listan hyväksi.

Lue myös: Voiko rikollinen menettää Suomen kansalaisuuden? – Murhat tai törkeät seksuaalirikokset eivät kelpaisi perusteiksi

Kommentoi Facebookissa