Siipirikko Jokerit taipui jälleen – valmentajilla suukopua

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hävisi Vitjaz Podolskille voittolaukauskisan päätteeksi. Ottelun lopussa päävalmentajat kävivät kiivasta sanasotaa.

JÄÄKIEKKO Jokerit jatkoi vieraskiertuettaan Venäjällä tappiollisissa merkeissä. Torstaina joukkue oli hävinnyt Nizhni Novgorodissa Torpedolle ja lauantaina takkiin tuli Vitjaz Podolskille rankkarikisan päätteeksi.

Jokerit johti kolmannen erän viimeisellä minuutilla 3-2. Vitjazin latvialaishyökkääjä Kaspars Daugavins tasoitti 3-3:een, kun pelaamatta oli 22 sekuntia. Vitjaz oli päässyt pelaamaan ylivoimaa.

– Tuntui, että kaksi erää oli todella rikkonaista peliä, eikä päästy omaan peliin kiinni ollenkaan. Kolmas erä oli meidän paras ja tarjottiin jo kahta pinnaa, mutta liikaa otettiin jäähyjä tänään. Kurinalaisuutta tarvitaan lisää, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Latvialaiset varastivat shown. Daugavins ampui ratkaisevan rankkarin yllätettyään Jokereiden maalia vartioineen maanmiehensä Janis Kalninsin.

Kalnins pysäytti peräti 46 laukausta. Hän piti joukkuettaan pystyssä.

– Janis teki hyvää työtä ja otti muutaman huippupelastuksen. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa, Marjamäki totesi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Jatkoajan lopulla nähtiin erikoinen episodi. Marjamäki ja Vitjazin päävalmentaja Mihail Kravets ottivat suullisesti yhteen heidän oltuaan erimielisiä tuomariratkaisusta.

Varsinkin Kravets kävi kovilla kierroksilla. Pleksi onneksi erotti vaihtoaitiot toisistaan.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kahdeksantena ja Vitjaz yhdeksäntenä. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Jokerit on pelannut koronakaranteeniensa takia kuusi ottelua vähemmän.

Jokerit antaa vieraskiertueellaan tasoitusta. David Sklenicka, Antti Pihlström, Peter Regin ja Veli-Matti Savinainen eivät ole kiertueella mukana Venäjän koronakriteerien takia, vaikka ovat terveitä ja pelasivat viime tiistaina.

Jokerit päättää vieraskiertueensa maanantaina otteluun SKA Pietaria vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjän koronakriteerit verottivat Jokereiden kokoonpanoa – tappio tuli

Kommentoi Facebookissa