Silakan kalastuskiintiöstä Pohjanlahdella vähennettiin 40 prosenttia – ankeriasta saa yhä pyytää

EU:n maatalous- ja kalastusministerit ovat kokoontuneet Luxemburgiin päättämään kalastuskiintiöistä.

EU:n maatalous- ja kalastusministerit ovat kokoontuneet Luxemburgiin päättämään kalastuskiintiöistä. (Kuvituskuva Fotolia)

EU:n maatalous- ja kalastusministerit ovat kokoontuneet päättämään Itämeren kalastuskiintiöistä.

KALASTUS EU:n maatalous- ja kalastusministerit päättivät varhain tänä aamuna ensi vuoden kalastuskiintiöistä Itämerellä. Suomea Luxemburgin ministerikokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Suomelle tärkeän Pohjanlahden silakkakiintiön osalta päädyttiin lopulta 40 prosentin vähennykseen. Komissio oli alun perin ehdottanut 50 prosentin vähennystä kiintiöön, kun Kansainvälinen merentutkimusneuvosto ICES olisi tyytynyt 30 prosentin vähennykseen.

Komission ehdottama ankeriaan kalastuskielto Itämerellä vuonna 2018 ei tässä vaiheessa toteutunut. Neuvotteluja ankeriaan osalta jatketaan joulukuussa ja keskustelut laajennetaan koskemaan koko EU:n aluetta.

Kalatalouden Keskusliitto on tyytyväinen päätökseen, koska ankeriaan kalastuksen täyskielto Itämerellä ei ole oikea tapa edetä asiassa. Kokonaisuuden kannalta on tärkeämpää kohdistaa toimenpiteitä koko ankeriaan esiintymisalueelle.

Kommentoi Facebookissa