Silja Serenaden matkoja perutaan – vesijärjestelmässä todettu legionellabakteeria

Laivayhtiön tietoon ei ole tullut risteilyn jälkeen legionelloosiin sairastuneita matkustajia. (Kuvituskuva Tallink Silja)

Varotoimenpiteenä laivalle suoritetaan mittava vesijärjestelmän desinfiointi ja tehoklooraus.

TERVEYS Säännöllisen vedenlaadun tarkkailun yhteydessä Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella on todettu alustavissa tuloksissa muutamissa paikoissa laivan vesijärjestelmää raja-arvot ylittäviä legionellabakteerien pitoisuuksia.

Varotoimenpiteenä laivalle suoritetaan mittava vesijärjestelmän desinfiointi ja tehoklooraus Tukholmassa ja matkat 12.-13.11.2023 perutaan kokonaan. Lisäksi lauantain 11.11. Helsingistä lähtevien risteilymatkustajien matkat perutaan. Perjantaina 10.11. Tukholmasta lähteet matkustajat kuljetetaan normaaliin tapaan takaisin Tukholmaan. Laivan odotetaan palaavan reitilleen tiistaina 14.11. Tukholmasta klo 16.45.

Muutamia hyttejä on suljettu tapauksen vuoksi ja lisäksi legionellabakteerin tuhoamiseksi laivan lämpimän veden lämpötilaa on nostettu ja vesipisteitä alettu desinfioida ja huuhdella.

Legionellabakteeri ei leviä ihmisestä toiseen eikä vettä juomalla, vaan se tarttuu vesiaerosoleina hengitysteitse. Tietoon ei ole tullut risteilyn jälkeen legionelloosiin sairastuneita matkustajia.

Legionelloosin oireita ovat kuiva yskä, kuume, päänsärky, lihaskipu ja hengenahdistus. Itämisaika tartunnasta ensioireisiin on 2‒10 vrk. Matkustajia pyydetään tarkkailemaan terveyttään ja ottamaan yhteyttä lääkäriin, mikäli heillä ilmenee vastaavia oireita Silja Serenadella matkustamisen jälkeen.

Tallink Siljan muiden laivojen lukemat ovat normaalit ja laivat liikennöivät normaalien aikataulujen mukaisesti. Peruutuksien vuoksi matkustajat voivat olla yhteydessä mahdollisista korvauksista, matkan siirrosta tai rahojen palautuksesta laivayhtiöön.

Lue myös: Tämä tiedetään nyt koiran- ja kissanruokatapauksista – mahdollinen syy sairastumisiin perunahiutale

Kommentoi Facebookissa