Sipilä luopuu keskustan puheenjohtajuudesta – ”Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia”

Ylimääräinen puoluekokous valitsee keskustalle uuden puheenjohtajan Juha Sipilän jälkeen.

Ylimääräinen puoluekokous valitsee keskustalle uuden puheenjohtajan Juha Sipilän jälkeen. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Kynnys hallitukseen lähtemiselle suuren vaalitappion jälkeen on keskustassa korkea.

KESKUSTA Keskustan puoluehallitus toteaa, että kansa on osoittanut puolueelle suunnan oppositioon. Kynnys hallitukseen lähtemiselle suuren vaalitappion jälkeen on keskustassa korkea.

Myös puheenjohtaja Juha Sipilä myöntää blogissaan, että keskusta koki historiallisen suuren vaalitappion eduskuntavaaleissa. Kannatusheilahtelut ovat olleet tämän vuosituhannen aikana rajuja.

– Puolueiden puheenjohtajat ja varsinkin pääministeri kuluvat nopeasti puolueensa keulakuvina. Näin on käynyt minullekin, Sipilä toteaa.

Sipilän mukaan keskusta ansaitsee uuden innostavan alun.

– Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka.

Puoluehallitus päättää kesäkuun kokouksessaan ylimääräisen puoluekokouksen paikkakunnan. Keskusta aloittaa myös puolueen uudistustyön. Puoluehallitus valmistelee huhtikuun viimeisenä viikonloppuna kokoontuvalle puoluevaltuustolle tiekartan uudistusohjelmaksi.

Vaikka yli 420 000 suomalaista äänesti puoluetta, hallituksen muodostamisen vastuu on keskustan mukaan nyt vaalien voittajilla. Hallitusohjelmassa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus että maakuntauudistus pitäisi viedä eteenpäin nykyisen valmistelun pohjalta ilman laajaa valinnanvapautta.

Lue myös: Oppositio onnistui vaaleissa ja demareista suurin puolue – Jussi Halla-ahosta äänikuningas

Kommentoi Facebookissa