Sipilä vaihtoi vakuutuskuoret veikkauskuoriin – ”Olen ilmoittanut pienetkin voitot tulorekisteriin”

Valtioneuvoston kansliasta vahvistetaan, että pääministeri Juha Sipilän veikkauskuoret täytti valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Valtioneuvoston kansliasta vahvistetaan, että pääministeri Juha Sipilän veikkauskuoret täytti valtiosihteeri Paula Lehtomäki. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Pääministerin serkku on ostanut ravihevosen, joten Toto-rivejä voi tulevaisuudessa päätyä myös kuoriin.

VEIKKAUSKUORET Ministerin on annettava eduskunnalle selvitys elinkeinotoiminnasta sekä merkittävästä varallisuudesta. Pääministeri Juha Sipilä ei sitä muiden ministereiden mukana tehnyt helmikuun puolivälissä, mutta kertoi sidonnaisuuksistaan nyt toimitusministeristön aikana oikeuskanslerin pyynnöstä.

Valtioneuvosto kirjelmässä valtioneuvoston jäsenten sidonnaisuuksista ilmoitetaan ministereiden varat ja velat, sekä sidonnaisuudet kuten esimerkiksi hallituspaikat yhtiöissä. Selvitys on perustuslain 63 §:n edellyttämä ja se perustuu ministereiden ilmoittamiin muutoksiin.

Pääministeri Sipilän yritysomistuksista, osakkeista ja vakuuskuorista on kohuttu jo pitkän aikaa. Sipilä toteaa omistavansa yhdessä vaimonsa kanssa edelleen metsätilat Oulussa ja Muhoksella, yhteensä noin 180 hehtaaria. Kiinteistöistä merkittävin on omakotitalo Sipoossa.

Sen sijaan kun aikaisemmin merkittävä rahoitusomaisuus oli talletettuna niin sanottuihin vakuutuskuoriin, joiden sisältämistä osakkeista ja omistuksista ei tihkunut tietoa, nyt suurin omaisuusmassa on veikkauskuorissa.

– Olen varmistanut etukäteen kirjallisesti oikeuskanslerilta, että Veikkauksen hallituksen nimitysoikeuteni ei tee minusta jääviä, pääministeri Sipilä kommentoi.

Oikeuskansleri huomauttaa, että ei ole saanut varsinaista kirjallista kyselyä, vaan Sipilä on lähettänyt Twitter-viestin. Olennaista on, että Sipilä itse ei tee päätöstä veikkauskuoren sisällöstä ja ilmoittaa kaikki saamansa voitot.

Valtioneuvoston kansliasta vahvistetaan, että veikkauskuoret on täyttänyt Mannerheimintien R-kioskilla valtiosihteeri Paula Lehtomäki ilman erillistä palkkiota, saatuaan Sipilältä työpaikan pudottuaan eduskunnasta. Kanslia ei tiedä kuka veikkauskuorta tällä hetkellä hoitaa, kun Lehtomäki siirtyi Pohjoismaiden ministerineuvostoon.

Veikkauskuori sisältää pääosin arvontapelejä, kuten kestolottoa, Eurojackpottia sekä Vikinglottoa. Kenoon sijoitetaan vain mahdolliset voitot. Sen sijaan vedonlyöntipelejä veikkauskuoressa ei ole.

– Olen ilmoittanut pienetkin voitot heti viiden päivän sisällä tulorekisteriin. Myös ne, joilla on ostettu Keno-rivejä. Esimerkiksi Casino-arpoja ei veikkauskuoressa ole koskaan ollut. Toton pelaaminen kuitenkin on tulevaisuuden suunnitelmissa, sillä eräs serkkuni on ostanut ravihevosen, pääministeri myöntää.

  • EDIT 1.4. klo 23.15: Artikkeli oli Päivän Lehden aprillipila vuonna 2019

Lue myös: Suomi lähettää Uudenkaupungin uusimman automallin avaruuteen – ministeri Berner yhtiöittää avaruusmatkailun

Kommentoi Facebookissa