Sisäministeri Maria Ohisalo valitsi vihreän kansliapäällikön – ohitti Suojelupoliisin päällikön

Sisäministeri Maria Ohisalon tekemää valintaa kansliapäälliköksi on arvosteltu poliittiseksi.

Sisäministeri Maria Ohisalon tekemää valintaa kansliapäälliköksi on arvosteltu poliittiseksi. (Kuva AOP)

Sisäministeriön kansliapäälliköksi on valittu yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

KANSLIAPÄÄLLIKKÖ Valtioneuvosto on nimittänyt varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Kirsi Pimiän sisäministeriön kansliapäälliköksi. Hän aloittaa virassa 1.2. ja kausi kestää viisi vuotta.

Kirsi Pimiä on työskennellyt yhdenvertaisuusvaltuutettuna oikeusministeriössä vuodesta 2015. Pimiä on virkavapaalla eduskunnasta, jossa hänellä on ollut valiokuntaneuvoksen virka vuodesta 2003 alkaen.

Valintaa arvioitiin etukäteen poliittiseksi virkanimitykseksi, koska vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo johtaa sisäministerinä ministeriötä, ja Kirsi Pimiällä on puoluetausta vihreissä. Pimiä ohittikin muut 16 hakijaa, joukossa oli myös Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Ohisalo twiittasi perusteluja valinnasta:

”Sisäministeriölle uusi kansliapäällikkö, jolla on laaja-alainen kokemus mm. perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvistä vaativista johtamistehtävistä. Tervetuloa taloon @kirsipimia!

Odotan yhteistyötä innolla. Työ turvallisen Suomen ja vahvan oikeusvaltion puolesta jatkuu.”

Kirsi Pimiä on työskennellyt yhdenvertaisuusvaltuutettuna oikeusministeriössä vuodesta 2015.
Kirsi Pimiä on työskennellyt yhdenvertaisuusvaltuutettuna oikeusministeriössä vuodesta 2015. (Kuva Sisäministeriö)

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiällä ei ole aiempaa kokemusta sisäministeriön hallinnonalalta. Hänen valintaansa perustellaan näin sisäministeriön muistiossa:

”Vaikka Pimiän kokemus johtotehtävistä on muita kärkihakijoita ajallisesti lyhyempää, on hänen erityisenä vahvuutenaan laaja-alainen kokemus perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvistä vaativista johtamistehtävistä ja tätä kautta tuleva kyky johtaa näiden asioiden kehittämistä sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton osalta.”

Vuosina 2013–2014 Pimiä työskenteli oikeusministeriössä johtajana demokratia-, kieli- ja perusoikeusyksikössä. Tätä ennen vuosina 2012–2013 hän toimi valtioneuvoston kansliassa neuvottelevana virkamiehenä ja yksikön päällikkönä.

Vuosina 2007–2008 Pimiä toimi oikeusministerin erityisavustajana ja vuosina 2001–2003 ulkoministeriön erityisasiantuntijana Suomen pysyvässä EU-edustustossa. Vuosina 1997–2000 Pimiä työskenteli useaan otteeseen Vihreän eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinä.

Kansliapäälliköstä on tehty laaja turvallisuusselvitys ja hänen kanssaan tehdään valtion virkamieslain mukainen kuuden kuukauden karenssisopimus.

Lue myös: Hallitus ei ehtinyt tehdä kaikkia korkeita virkanimityksiä – ”Näistä nimityksistä tulisi pidättäytyä”

Kommentoi Facebookissa