Sivulliset seurasivat onnettomuuspaikalta paennutta rattijuoppoa – poliisi juoksi miehen lopulta kiinni

Onnettomuuspaikalta paennut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Onnettomuuspaikalta paennut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. (Kuva AOP)

Pakenijaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

LIIKENNETURVALLISUUS Hollolassa Vesikansantien ja Kukkilantien risteyksessä tapahtui kahden auton kolari puoli neljän aikaan iltapäivällä lauantaina. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että toinen auto oli poistunut paikalta jäämättä selvittämään asiaa.

Tapahtumapaikalla ilmeni, että paikalle jäänyt auto oli ollut ajamassa Vesikansantietä Lahden suunnasta kohti Asikkalaa. Kukkilantieltä oli tullut auto, jonka perä oli lähtenyt luistamaan ja se oli osunut Vesikansantietä ajaneen auton kylkeen. Tämän jälkeen Kukkilantieltä tullut auto oli ajautunut lumipenkkaan vastaantulevien kaistojen yli, minkä jälkeen se oli jatkanut matkaansa Lahden suuntaan.

Paikalle jäänyt auto vaurioitui törmäyksessä ajokelvottomaksi. Sivulliset olivat lähteneet seuraamaan poistunutta autoa ja ilmoittivat toiselle poliisipartiolle auton sijainniksi Mastokadun, missä auto oli pysäköitynä. Sivulliset myös viittoilivat poliisille, että kuljettaja on lähtenyt juoksemaan ja perään lähtenyt konstaapeli havaitsikin juoksijan pakenevan talon pihaan.

Mies otettiin kiinni ja hän puhalsi poliisin alkometriin 0,54 mg/l. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue myös: Rattijuoppo ohitti poliisiauton ylinopeutta – auto heittelehti ja päätyi lopulta ajoradalle poikittain

Kommentoi Facebookissa