SJK vältti täydellisen häpeän – voitto jumbo-ottelussa

SJK:n kausi on ollut Veikkausliigassa tuskien taivalta

SJK:n kausi on ollut Veikkausliigassa vaikea. (Kuva AOP)

Pahoissa vaikeuksissa ollut SJK onnistui voittamaan sarjajumbo RoPSin 2-1. RoPS ei ole voittanut tällä kaudella Veikkausliigassa yhtään ottelua.

JALKAPALLO Veikkausliigan toiseksi rahakkain seura Seinäjoen Jalkapallokerho onnistui kovan paineen alla nappaamaan lauantaina voiton. SJK kukisti sarjan jumbona rypevän Rovaniemen Palloseuran.

SJK oli kauden aiemmasta 11 ottelustaan voittanut vain yhden. Jos joukkue olisi sarjan heikoimmaksi joukkueeksi arvioidulle RoPSille hävinnyt, olisi kyse ollut täydellisestä katastrofista.

SJK siirtyi Mehmet Hetemajn 25. minuutilla tekemällä maalilla 1-0 -johtoon. Joonas Lepistö lisäsi isäntien johtoa 59. minuutilla uransa ensimmäisellä Suomen pääsarjatason maalillaan. Tuomas Kaukuan kavennusmaali ei RoPSille enää riittänyt.

Kuopion Palloseuran viime kaudella Suomen mestariksi valmentanut Jani Honkavaara ei ole saanut SJK:n peliä rullaamaan kunnolla. RoPS-ottelussa panoksena oli myös Honkavaaran uskottavuus.

– Erittäin hyvä eka jakso meiltä. Pidettiin mun mielestä peli hyvin kontrollissa. Siinä oli jo toinenkin maali aika lähellä. Tiedettiin, että tästä tulee hankala matsi ja semmoinen siitä tuli varsinkin kun päästettiin heidät vielä peliin mukaan. Siinä vähän lopetettiin pelaaminen. Peli oli silti meillä kontrollissa, kommentoi Honkavaara SJK:n tiedotteessa.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Honkavaara ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen johtoasemassa.

– Laukaukset oli meille 18-7, joten vaarallisuutta oli enemmän kuin aikaisemmin. Se oli hyvä. Ja me oltiin aika kärsivällisiä siinä ekalla jaksolla, eikä tarkoituksella lähdetty puskemaan sitä peliä. RoPS vetäytyi aika alas. Olisi vielä paremmin pitänyt pystyä pelaamaan johtoasemassa, mutta se on asia mitä parannetaan, päätti Honkavaara.

Voitto oli SJK:lle kauden toinen ja se nousi sen turvin sarjassa yhdeksänneksi. Loppukauden osalta SJK pyrkii palauttamaan kunniansa. Honkavaaran uskottavuus voi säilyä, jos joukkue on 22 kierroksen jälkeen kuuden parhaan joukossa, jolloin paikka irtoaisi ylempään loppusarjaan.

RoPS:n osalta tilanne alkaa olla jo katastrofaalinen. Rovaniemeläisjoukkue on pelannut 13 ottelua, eikä tilillä ei ole ainuttakaan voittoa. Tasapeliin RoPS on yltänyt kahdesti.

Toisessa lauantaina pelatussa ottelussa KuPS voitti kotonaan TPS:n 3-1. Voitollaan KuPS nousi tasapisteisiin sarjassa toisena olevan FC Interin kanssa. Sarjajohtaja HJK on kaksi pistettä Interiä ja KuPSia edellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisilla synkkää futiksessa – satojatuhansia jäi tienaamatta

Kommentoi Facebookissa