SK: Turun veitsi-iskijän ensisijainen kohde oli maastopukuinen varusmies torilla – ei sotilastukikohta

Turun veitsi-iskun tekijän ensisijainen kohde saattoi olla samoin pukeutunut varusmies Turun torilla kuin kuvassa.

Turun veitsi-iskun tekijän ensisijainen kohde Turun torilla saattoi olla varusmies kuin kuvassa olevat henkilöt. (Kuva Puolustusministeriö/ Kristian Vakkuri)

Suomen Kuvalehden mukaan sotilaspukuisen henkilön ympärillä oli ollut liikaa ihmisiä.

TURUN VEITSI-ISKU Keskusrikospoliisi avasi joki aika sitten esitutkintansa tuloksia koskien Turussa tapahtunutta terroritekona tutkittavaa veitsi-iskua. Teon myöntäneellä pääepäillyllä, 22-vuotiaalla marokkolaisella Abderrahman Bouanane -nimiseksi tunnistetulla miehellä on yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

KRP:n mukaan tekijällä oli suunniteltuna myös kaksi muuta iskua, mutta toisessa kohteessa paikalla oli liikaa ihmisiä, joten hän luopui suunnitelmasta. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Lännen Median mukaan tekijän tarkoituksena oli iskeä sotilaskohteeseen, mutta hän oli viime hetkellä perääntynyt. Arveluna on esitetty, että Pansion laivastotukikohta on vain muutaman sadan metrin päässä Pansion vastaanottokeskuksesta, jossa iskijä on asunut.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan sotilaskohde tarkoittaa kuitenkin Turun torilla sotilaspuvussa teon hetkellä ollutta varusmiestä. Maastopukuisen varusmiehen ympärillä oli kuitenkin ollut liikaa ihmisiä, ja tekijä oli päättänyt valita helpomman kohteen. Hän hyökkäsi naisten kimppuun.

Suomen Kuvalehden mukaan Turun iskun jälkeen onkin nostettu esiin pohdintoja siitä, pitäisikö varusmiesten lomapukeutumista koskevia ohjeita muuttaa.

Kommentoi Facebookissa