Skotlanti taisteli tasapelin – Englannille buuattiin

Englanti ja Skotlanti jäivät EM-kisoissa 2021 maalittomaan tasapeliin (Kuva Alex Morton / UEFA)

Englanti ja Skotlanti jäivät EM-kisoissa 2021 maalittomaan tasapeliin. (Kuva Alex Morton/ UEFA)

Skotlanti puolusti Wembleyllä suurella sydämellä ja taisteli Englantia vastaan tuloksen 0-0.

JALKAPALLO EM-kisojen Britteinsaarten derby Englannin ja Skotlannin välillä Lontoon Wembleyllä päättyi maalittomaan tasapeliin. Tyypillisessä brittisäässä eli vesisateessa pelattu ottelu päättyi samoin lukemin kuin maiden historian ensimmäinen A-maaottelu, joka pelattiin 1872.

Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten mielestä lopputulos oli oikeutettu.

– Oli reilu tulos. Emme tehneet tarpeeksi, että olisimme voittaneet pelin, mutta emme olisi ansainneet tappiotakaan. Täytyy antaa Skotlannille tunnustusta heidän pelistään. Pelasivat erittäin hyvin ja estivät meitä rakentamasta paikkoja, Southgate sanoi.

Englantilaiskatsojat buuasivat joukkueelleen ottelun jälkeen. Southgate suhtautui tähän ymmärtävästi.

– Tuntuu vaikealta, kun emme voittaneet. Fanit olivat turhautuneita ja erityisen vaikeaa oli viimeiset 15 minuuttia. Oli peli vielä Skotlantia vastaan, mikä oli erityisen tärkeä peli, jonka meidän odotettiin voittavan. Mutta meillä on hyvä mahdollisuus jatkoon.

Skotlannin fanit riemuitsivat tasapeliä kuin voittoa. Säilyttihän Skotlanti mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Skotlannin joukkueen kapteenina toimiva Liverpoolin puolustaja Andrew Robertson oli yhtä hymyä, mutta harmitteli myös, ettei Skotlanti napannut täyttä pistepottia.

– Meidän olisi pitänyt voittaa peli. Tilaisuus siihen oli ja olen vähän pettynyt. Täällä olisi varmaan vieläkin äänekkäämpää, jos olisimme voittaneet, Robertson sanoi.

Kroatia yhä voitoitta

Vuoden 2018 MM-kisoissa toiseksi sijoittunut Kroatia on EM-jalkapallossa kahden ottelun jälkeen yhä voitoitta. Kroatia toki avasi toisessa ottelussa pistetilinsä pelattuaan Tshekin kanssa tasan 1-1, mutta tulos oli joukkueelle pettymys.

Kroatian tähtipelaaja Luka Modric teki selväksi, että enemmän odotettiin.

– Jäi hapan maku tästä matsista, kun emme voittaneet. Aloitimme pelin huonosti organisoituneina, mutta paransimme toisella puoliajalla. Teimme maalin ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta valitettavasti emme voittaneet, Modric sanoi.

Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic oli Modricin linjoilla, mitä peliesitykseen tuli.

– Meillä oli huono alku. Olimme liian hitaita ja loimme itsellemme tarpeetonta painetta. Emme pelanneet yhtenäisesti. Maalin jälkeen pelimme parani, Dalic sanoi.

Dalicin mukaan tulos ei sinänsä ollut pettymys, kun ajatellaan peliesitystä.

– Molemmat joukkueet ansaitsivat tasapelin, Dalic sanoi.

Kroatia tarvitsee voiton Skotlannista päästäkseen jatkoon.

Ruotsin jatkopaikka erittäin lähellä

Ruotsi voitti EM-kisojen toisessa ottelussaan Slovakian maalein 1-0. Emil Forsbergin sisään ampuma rangaistuspotku toi Ruotsille täydet pisteet ja Ruotsi on hyvin lähellä jatkopaikkaa.

Maalipaikkojen valossa Ruotsi oli parempi joukkue.

– Hyökkäyspelissämme oli fantastisia hetkiä. Ansaitsimme voittomaalin tänään, mutta olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, kommentoi Ruotsin päävalmentaja Jan ”Janne” Andersson ottelusta.

Ruotsi on vahvoilla jatkoon, mutta vielä jatkopaikka ei ole varmistunut. Espanjan ja Puolan ottelu lauantaina antaa lisää vastauksia.

– Teimme oman työmme tänään. Odotamme, miten Espanjan ja Puolan peli menee. Sitten tiedämme enemmän, sanoi Andersson tilanteesta.

Slovakia voitti yllättäen Puolan 2-1. Andersson painottaa, että sen tappion sisuunnuttama Puola tulee laittamaan Ruotsin koville.

– Tuntuu hyvältä. Joukkue on pelannut hyvin ja tilanteemme on hyvä. Mutta kunnioitamme Puolaa paljon. Heillä on hyvä joukkue ja todella paljon taitoa hyökkäyspäässä, kommentoi Andersson alkulohkon viimeisestä haasteesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ministeri Tuula Haataiselta hämmentävä kommentti Huuhkajista

Kommentoi Facebookissa