Huuhkajien unelma yhä omissa käsissä – ”Ei ole keskitytty muiden tuloksiin”

Huuhkajat voitti EM-kisoissa Tanskan 1-0

Huuhkajat voitti EM-kisoissa Tanskan 1-0. (Kuva AOP)

Tasapeli ottelusta Belgiaa vastaan veisi Suomen todennäköisesti jatkopeleihin.

JALKAPALLO Elämänsä kesää viettävä Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat valmistautuu Pietarissa maanantaina pelattavaan EM-kisaotteluun, jossa vastaan tulee maailmanrankingin ykkönen Belgia. Panos on kova, koska tasapeli todennäköisesti auttaisi Suomen jatkopeleihin.

Historian ensimmäisenä Veikkausliigan pelaajana EM-kisoissa peliaikaa saanut Huuhkajien keskuspuolustaja Daniel O’Shaughnessy ei ole vielä tutustunut seuraavaan vastustajaan tarkemmin, mutta Belgian nimilistahan pursuilee tähtipelaajia, joten kyyti tulee olemaan suomalaisille kovaa.

– Ei ole liikaa katottu klippejä Belgia-pelistä. Huomenna katsotaan enemmän Belgiaa. Mutta kaikki tietävät, millainen joukkue tulee vastaan. Seurataan pelaajia viikoittain Valioliigassa. Kaikki tietää, että tulee kova vastus, O’Shaughnessy kommentoi perjantaina.

Arvokisatasolla O’Shaughnessy katsoo pärjäävänsä. Tanskaa vastaan Suomi ei päästänyt maaleja, mutta Venäjän 1-0 -voittoon päättyneessä ottelussa voittomaali meni O’Shaughnessyn piikkiin.

– Isoin asia on varmaan stadionit ja yleisömäärä. Ja täällä itse pelissä pelinopeus ja tilannenopeus on eri tasolla, O’Shaughnessy totesi Veikkausliigan ja EM-pelien eroista.

O’Shaughnessy myönsi yllättyneensä, että on saanut paikan avauskokoonpanossa.

– Tässä on kova kilpailu joukkueessa topparin paikasta, niin oli se vähän yllätys. Mutta olen tiennyt omat vahvuuteni ja pystynyt näyttämään.

O’Shaughnessyn ympärillä riittää siirtohuhuja. Ei olisi yllätys, jos hän vielä tänä kesänä siirtyisi HJK:sta ulkomaille.

– Nyt olen keskittynyt näihin peleihin. En ole ajatellut noita asioita. Hoidan loput pelit täällä mahdollisimman hyvin ja katsotaan sitten jälkeen, hän sanoi tilanteesta itse.

Venäjän kookas Artjom Dzjuba ei Suomea vastaan onnistunut maalinteossa. Belgia-ottelussa on vastassa vieläkin kovempaa luuta, jos väkivahva Romelu Lukaku saa peliaikaa.

– Heh, noi on maailmanluokan jätkiä. Vaikea sanoa. Ei kumpaakaan ole helppoa pidellä. Pitää aina sopeutua erilaisiin pelaajiin. Pitää vaan ohjata niitä tietyille alueille, missä eivät ole vahvimmillaan, O’Shaughessy naurahti.

Joukkueiden kokoonpanoja katsellessa Belgialle voisi povata jopa murskavoittoa. Miten Suomi pysäyttää Belgian?

– Kyllä se lähtee ihan joukkuepelaajista. Yksilötasolla Belgialla on paremmat pelaajat kuin meillä. Joukkuepelaamisesta lähtee, että saadaan hyvä tulos, O’Shaughnessy totesi.

Jopa niukka tappio voisi viedä Huuhkajat jatkoon, kun jatkopaikan saa myös neljä parasta lohkokolmosta. O’Shaughnessy ei kuitenkaan halua jättää saumaa muiden varaan.

– Keskitytään Belgia-peliin ja haetaan sieltä tarvittava tulos. Keskitytään tuohon omaan peliin ja hoidetaan sitä kautta. Ei ole keskitytty muiden tuloksiin, hän sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ministeri Tuula Haataiselta hämmentävä kommentti Huuhkajista

Kommentoi Facebookissa