SM-liigan jääkiekossa euromahalasku – Tapparakin ulkona

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tapparan tie eurokaukaloissa nousi pystyyn. Sveitsiläisvastustaja EV Zug oli kirvesrinnoille liian kova joukkue.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon mestareiden liigassa eli CHL:ssä ei tällä kaudella nähdä yhtään suomalaisjoukkuetta puolivälierissä. Tämä varmistui tiistaina, kun Tappara hävisi Sveitsissä EV Zugille maalein 1-3.

Ensimmäinen ottelu viime viikolla Tampereella olo päättynyt 3-3. Jatkopaikan ratkaisi kahden ottelun yhteismaaliero, joka oli Zugin hyväksi siis 6-4.

Tapparan päävalmentajan Jukka Rautakorven mukaan Tapparan tappio ratkesi erikoistilannepelaamiseen.

– Viisi vastaan viisi -peli oli erittäin tasaista, maalipaikat olivat vaan pikkuisen meille. Erikoistilanteet ratkaisivat, kaveri teki kaksi ylivoimamaalia ja me emme tehneet ylivoimamaalia, se oli oikeastaan se ero, Rautakorpi sanoi CHL:n tiedotteessa.

Zugin puolustus piti kotona paremmin kuin Tampereen pelissä.

– Pelattiin kyllä fiksusti ja pysyttiin kasassa ja siinä mielessä oli kova peli, vaikka odotetusti hiukan erilainen kuin viikko sitten. He olivat tavallaan vähän tiiviimpänä tuossa pelissä, arvioi Rautakorpi.

Rautakorpi arvioi, että Zugin molemmat ylivoimamaalit syntyivät kohtuullisen helposti.

– Kaksi sektoriin tullutta laukausta, mutta se on sellaista. Pienestä kiinni.

Tappara ei saanut ylivoimamaalia.

– Viisi vastaan viisi -pelissä pystyttiin pitämään kaveri pois paikoilta, vaikka muutama paikka tuli tuossa kolmannessa erässä tietenkin, kun ajettiin takaa – muutama vastahyökkäys. Mutta kuten sanoin, erikoistilanteet vähän vaivaa, se ratkaisi tänään, Rautakorpi totesi.

Tappara oli ainoa SM-liigan edustaja neljännesvälierissä. JYP voitti mestaruuden 2018, mutta nyt jo kahtena perättäisenä kautena suomalaisjoukkueet ovat lähteneet CHL:ssä laulukuoroon aikaisessa vaiheessa. Suomen joukkuemäärä CHL:ssä putoaa ensi kaudella kolmeen.

Puolivälieriin ovat edenneet Frölunda Indians, Luleå Hockey, Mountfield Hradec Kralove, EV Zug, Lausanne HC, Biel ja Djurgården. Ruotsilla ja Sveitsillä on puolivälierissä mukana molemmilla kolme joukkuetta.

Viimeisen puolivälieräpaikan kohtalon ratkovat keskiviikkona Red Bull München ja KHL-farmijoukkue Junost Minsk.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden rankalle reissulle iloinen päätös – jumbo meni nurin

Kommentoi Facebookissa