Jokereiden rankalle reissulle iloinen päätös – jumbo meni nurin

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Traktor Tsheljabinskin Kiinaan ulottuneen vieraskiertueensa päätteeksi 5-2.

JÄÄKIEKKO Jokerit päätti yli 10 000 kilometrin Kaukoidän ja Venäjän kiertueensa voittoisasti. KHL:n itäisen konferenssin jumbojoukkue Traktor Tsheljabinsk hävisi kotiottelussaan Jokereille 2-5.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi joukkueensa joutuneen kovaan haasteeseen.

– Kova on reissu ollut, eikä tällaista ole jokerihistoriassa ennen tehty, että ensin pelataan kolme peliä pitkällä ja sitten takaisin tullessakin yksi. Tuntui tänään vielä aamujäilläkin, ettei oikein kone pelitä. Vähän oli henkistäkin väsymystä, Marjamäki sanoi Jokereiden nettisivuilla.

Petri Kontiola ja Ahti Oksanen maalasivat Jokerit ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon. Veli-Matti Savinainen onnistui maalinteossa myöhemmin kahdesti.

– Jätkät tekivät kyllä kovan työn ja kaksi ensimmäistä maalia auttoivat meitä ehdottomasti. Peli pysyi niiden jälkeen aika tasapainoisesti hanskassa. Nähtiin, että kaverilla on tuskaa päällä, pelattiin fiksusti kiekon kanssa ja tehtiin tarvittavat maalit, Marjamäki totesi.

– Ei ole helppoa olla neljän maalin johdossa, mutta joukkue pelasi sen fiksusti pois. Ennen peliä haluttiin pysyä positiivisina, eikä miettiä asioita negatiivisen kautta. Paiskitaan menemään vain ja se asenne auttoi meitä, Marjamäki jatkoi.

Voitollaan Jokerit nousi läntisessä konferenssissa seitsemänneksi Lokomotiv Jaroslavlin edelle. Pudotuspeliviivan alapuolella ensimmäisenä oleva joukkue HK Sotshi on jäänyt Jokereista seitsemän pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit sai selkäänsä Kaukoidässä – Mörkö-Markon jäähy puhutti

Kommentoi Facebookissa