SM-liigan kellariosastolta tuli potkut – tie vei Jokereihin

Jukurit antoi päävalmentajalleen Pekka Kangasalustalle potkut.

Jukurit antoi päävalmentajalleen Pekka Kangasalustalle potkut. (Kuva AOP)

Vaasan Sportin ja Mikkelin Jukurien erottamat päävalmentajat saivat töitä Jokereista.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti maanantaina vahvistaneensa valmennustiimiään. Päävalmentaja Lauri Marjamäki saa apuvalmentajikseen Pekka Kangasalustan ja Ari-Pekka Pajuluoman.

– Halusimme entisestään satsata valmennustiimiimme ja olemme tyytyväisiä, että saimme kaksi Liigassa päävalmentajana toiminutta intohimoista ammattilaista mukaan tuleviksi vuosiksi, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tiedotteessa.

Kangasalusta ja Pajuluoma valmensivat viime kaudella vielä SM-liigassa. Molemmat saivat potkut kesken kauden.

Vaasan Sport antoi Pajuluomalle potkut jo viime marraskuussa. Hänet korvattiin kokeneella Risto Dufvalla.

Voisi esittää aiheellisen kysymyksen, oliko valmentajavaihdos Sportilta ihan fiksu ratkaisu? Sport jäi runkosarjassa viimeiseksi, eikä kokeneen Dufvan opeista ollut tuloksellisesti mitään apua.

Mikkelin Jukurit erotti tammikuussa Kangasalustan ja korvasi tämän joukkueen apuvalmentajana toimineella Marko Kauppisella. Kuten Sportin tapauksessakin, ei valmentajavaihdos tuonut Jukureille nostetta. Runkosarjassa Jukurit jäi kolmanneksi viimeiseksi.

Pajuluoma ja Kangasalusta eivät olleet syyllisiä joukkueidensa heikkoihin tuloksiin. Syynä oli kelvollisen pelaajamateriaalin puute.

Aiheellisesti voi kysyä, onko SM-liiga Jukureille ja Sportille oikea sarjataso? Seuraorganisaatioiden resursseilla ei ole mitään jakoa menestykseen ja koronaviruksen aiheuttama talouskaaos tulee jatkossa vain heikentämään Jukurien ja Sportin kaltaisia organisaatioita.

Sportin fanit tekivät helmikuussa mielipiteensä selväksi. He toivoivat liigakarsintojen palauttamista. Silloin olisi edes jotain jännitettävää.

Sport ja Jukurit jatkavat SM-liigassa jos niiden talous kestää koronapandemian myrskyn jäljiltä. Potkut saaneet Pajuluoma ja Kangasalusta puolestaan astuvat valmennusurallaan askeleen eteenpäin.

KHL:n talous perustuu Venäjän energiavarojen tuloihin ja toimii maan presidentin siunauksella. Vaikka koronapandemia moukaroi maailmaa, eikä merkkejä sarjan toiminnan hiipumisesta toistaiseksi ole. Jokereiden toimintaa rahoitetaan niin kauan kuin venäläiset sitä haluavat.

Jokereissa Pajuluoma ja Kangasalusta pääsevät vahvaan organisaatioon, jossa heillä on reilumpi mahdollisuus todistaa kykynsä. He valmentavat nyt joukkueessa, jolla on realistisia mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin ja edetä niissä ainakin toiselle kierrokselle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestis uhkaa upota – Jääkiekkoliitto ilmoitti massiivisesta pelastuspaketista

Kommentoi Facebookissa