SM-liigan pimeistä puolista ei päästä eroon – kuka haluaa nähdä tajuttomia pelaajia jään pinnassa?

Hoitohenkilökunta antaa apua Patrik Puistolalle.

Hoitohenkilökunta antaa apua Patrik Puistolalle. (Kuva AOP)

Kaksi SM-liigan pelaajaa loukkaantui tiistaina vakavasti päähän kohdistuneesta taklauksesta.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa oli tiistaina ikävä ilta. Kaksi pelaajaa loukkaantui vakavasti päähän kohdistuneen taklauksen takia.

Ilves voitti vieraissa Mikkelin Jukurit 5-2, mutta päähuomion vei Jukurien Patrik Puistolan loukkaantuminen. Ensimmäisessä erässä Ilveksen Panu Mieho taklasi Puistolaa rajusti. Miehon katsottiin syyllistyneen pelirangaistuksen arvoiseen estämiseen.

Verta valunut Puistola, 18, kannettiin paareilla kentältä. Hänen terveydentilastaan ei kerrottu ottelun jälkeen.

Tapparan 6-3 -voittoon päättyneessä ottelussa Pelicansia vastaan puolestaan Pelicansin Taavi Vartiaiselle tuomittiin pelirangaistus (5+20 minuuttia) pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Kohteeksi joutunut Tuukka Mäntylä kannettiin paareilta jäältä.

Kurinpidolla on jälleen pohdittavaa. Puistola ja Mäntylä olisivat voineet välttää taklauksen kohteeksi joutumisen. Molemmat olivat myös kiekollisia pelaajia.

Mutta Vartiaisen ja Miehon tapauksessa kyse oli myös vastustajan kunnioittamisen puutteesta. Moisissa tilanteissa voi käydä todella pahasti.

Fyysisyys ja taklaukset ovat olennainen osa jääkiekkoa, mutta niin on vastustajan kunnioituskin. Kysymys kuuluu, haluaako katsoja nähdä sellaista viihdettä, että pelaaja makaa tajuttomana jään pinnassa päähän osuneen kovan iskun takia?

Miehon ja Vartiaisen teot näyttivät illan uutiskoosteissa kammottavilta. Tavalliselle tv-katsojalle tulee paha olo riippumatta siitä, oliko kyseessä kiekollinen pelaaja. Taklauksia on kiva katsoa, mutta vastustajan vahingoittamista ei, ja jääkiekko ei saanut tiistaina ainakaan positiivista mainosta.

Puistola on Carolina Hurricanesin NHL-varaus viime kesältä. Hänet on valittu Suomen nuorten maajoukkueen MM-kisaehdokkaiden joukkoon. Miehon porsastelu mahdollisesti vei Nuorilta Leijonilta tärkeän pelaajan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK-pelaajalle mieluisa päänahka – ”HPK:ssa on tosiaan paljon tuttuja”

Kommentoi Facebookissa