HIFK-pelaajalle mieluisa päänahka – ”HPK:ssa on tosiaan paljon tuttuja”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK pehmitti HPK:n. Superketju loisti.

JÄÄKIEKKO HIFK nappasi tiistaina 3-2-kotivoiton hallitsevasta Suomen mestarista HPK:sta. Ottelu pysyi pääosin koko ajan HIFK:n hallussa, mutta lopun nukahdus oli maksaa pisteitä. HIFK:n 3-0-johto suli 3-2-tilanteeksi, mutta piti stadilaisten onneksi loppuun saakka.

Viime kaudella HPK:n Suomen mestariksi johtanut Teemu Turunen oli jälleen isossa roolissa. HIFK:n kova värväys nakutti tehot 1+1.

– Olemme pelanneet nyt viime aikoina todella hyvin ja olemme puolustaneet tiiviimmin joukkueena. Ihan hyvältä on näyttänyt, Turunen sanoi pelin jälkeen.

HIFK on voittanut nyt kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän ja nousi tiistaina jo kolmanneksi. Viime aikojen otteluohjelma on ollut kuitenkin raju, sillä ensin tuli vastaan Kärpät ja Tappara ja nyt hallitseva mestari HPK.

– Joo, kovia pelejä ovat olleet kaikki, Turunen myönsi.

HIFK on pelannut kärkiryhmiä vastaan paremmin ja ennen kaikkea tuloksellisemmin kuin heikompiaan, mutta Turunen kiistää asennevamman lähtökohtaisesti huonompia joukkueita vastaan.

– Kyllä ne kaikki vastustajat sytyttävät. Ei sillä vastustajalla ole mitään merkitystä, Turunen kiisti.

HPK oli tietysti Turuselle hyvin tuttu vastustaja. HIFK:n tähtipelaaja on ollut entistä seuraansa vastaan tällä kaudella vireessä, sillä hän on heiluttanut HPK:n verkkoa tällä kaudella jo kolme kertaa yhtä monessa ottelussa. ”Oma koira” on purrut.

– Heh, niin. HPK:ssa on tosiaan paljon tuttuja ja heitä vastaan on kiva pelata, Turunen sanoi.

Ottelun lopussa Turunen ja HPK:n Tommi Tikka kävivät pienen sananvaihdon, mutta kättelyihin mennessä tilanne oli jo rauhoittunut.

– No jotain piti vähän sille Tikalle kuitata, että voitettiin, Turunen naureskeli.

HIFK:n tuloskäyrä sojottaa nyt suoraan ylöspäin vaikean syksyn jälkeen. Mikä on muuttunut?

– Olemme mielestäni sitoutuneet paremmin puolustuspelaamiseen ja se on toiminut paremmin. Sen lisäksi olemme pystyneet pitämään tuota tehokkuutta yllä ja tehdään maalejakin. Aika yksinkertaista, Turunen tiivisti.

Tehokkuutta on pitänyt yllä etenkin HIFK:n ykkösketju, missä pelaavat Turusen lisäksi Otto Paajanen ja melkoiseksi nappihankinnaksi osoittautunut ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk. HIFK:n ykköstykistö on muiden seurojen kannalta suorastaan pelottava. Tiistainen Paajanen keräsi yhden syöttöpisteen ja Dyk ylsi Turusen kanssa samaan saldoon 1+1.

– Siinä on kyllä tosi hyvä kenttä kasassa. Tykkään pelata molempien kanssa ja he ovat molemmat ihan huippupelaajia. Dyk on tosi nopea ja taitava pelaaja ja tuo vetokin on ihan maailmanluokkaa, kuten äsken nähtiin, Turunen kehui ketjukavereitaan.

Turunen on pelannut tehokkaan kauden. HIFK on saanut Helsingissä syntyneestä Jokerit-kasvatista juuri sellaisen aseen, mitä se varmasti toivoikin. Turusen vireen on huomannut myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, sillä Turusella on edessään jo syyskauden toinen maajoukkuekomennus Venäjän EHT-turnauksessa. Nyt mukaan lähtee myös ketjukaveri Otto Paajanen.

– Se on ollut pikkupojasta lähtien unelma ja nyt se on hiljalleen muuttunut jo tavoitteeksi, että sinne pitää päästä. Tosi hieno kunnia ja olen todella otettu siitä. Mukava juttu, että tuttu kaverikin lähtee mukaan, Turunen hehkutti.

Turunen pelaa todennäköisesti viimeistä kauttaan Suomessa. HIFK:n tähti on ollut niin loistokas, että NHL-seurat rapakon takana varmasti hierovat jo käsiään yhteen.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Jere Lehtinen korostaa – ”Venäjän turnaukseen vain potentiaalisia MM-kisapelaajia”

Kommentoi Facebookissa