SM-liigan potkusirkus jatkuu – ”Kiittää tehdystä työstä ja toivottaa menestystä jatkoon”

Jukurit antoi päävalmentajalleen Pekka Kangasalustalle potkut.

Jukurit antoi päävalmentajalleen Pekka Kangasalustalle potkut. (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit vaihtoi päävalmentajaa. Marko Kauppinen korvaa Pekka Kangasalustan.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurit sai loppiaisena mediahuomiota valmentajavaihdoksellaan. Pekka Kangasalusta sai lähteä ja uudeksi päävalmentajaksi nostettiin Marko Kauppinen.

Kun valmentaja saa kenkää, toistetaan tiedotteissa kiekkomaailman tuttuja kliseitä.

”Jukurit kiittää Pekka Kangasalustaa Jukurien eteen tehdystä työstä ja toivottaa menestystä jatkoon”, ilmoitettiin Jukurien tiedotteessa.

Kangasalusta toimi Jukurien päävalmentajana toista kauttaan. Viime kaudella Jukurit jäi runkosarjassa toiseksi viimeiseksi. Tällä hetkellä Jukurit on kolmanneksi viimeisenä.

Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Jukurit on voittanut vain yhden, mutta kaikesta ei voi Kangasalustaa syyttää. Lupaavan syksyn jälkeen seura on tavallaan palannut tasolleen. Pelaajamateriaali ei vain riitä parempaan.

Valmentajapotkut tuskin pelastavat Jukureiden kautta. Hyvin todennäköisesti seura jää tälläkin kaudella pudotuspeleistä rannalle.

Jukurit on yksi niistä kolmesta Mestis-seurasta, joka nostettiin SM-liigaan kabinetin kautta. Päätöstä kritisoitiin, eikä suinkaan perusteitta.

Mikkelin kokoisella talousalueella kilpailu suurten kaupungin seuroja vastaan on hankalaa. SM-liigassahan ei ole NHL:stä tuttua varausjärjestelmää, jolla kilpailua tasoitetaan. Taloudellisten resurssiensa perusteella Jukurit kuuluisi Suomessa periaatteessa kakkossarjaan.

Tosin aina rahakaan ei ratkaise ihan kaikkea. kabinettinousijoista Kouvolan KooKoo on tällä kaudella pelannut yllättävän hyvin. Nuorten Leijonien viime kauden kultavalmentajan Jussi Ahokkaan valmentama seura on sarjataulukossa peräti kuudentena.

Muista taannoisista Mestis-seuroista Jukurit on sijalla 13 ja Vaasan Sport 14. Joukkueiden pelaajamateriaalin valossa sijoitukset eivät yllätä.

Sport vaihtoi valmentajaa jo marraskuussa. Seuran uusi päävalmentaja, Jukureitakin valmentanut Risto Dufva on tuonut ryhtiä, mutta silti on epätodennäköistä, että Sport pudotuspeleihin yltäisi.

Valmentajaa SM-liigassa ovat tällä kaudella vaihtaneet myös Ilves, TPS ja Pelicans. Ilveksen valmentajavaihdos tapahtui jo alkusyksystä ja osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. TPS:n ja Pelicansin tapauksessa olennaista kehitystä ei valmentajapotkujen jälkeen ole tapahtunut.

Valmentajavaihdos on seurajohdolle aina hyvä keino löytää syntipukki ja pestä kätensä. Nykyinen kansanedustaja ja puoluejohtaja Hjallis Harkimo oli Suomessa alan uranuurtaja, joka myöhemmin myönsi, että vain kahdessa tapauksessa Jokereiden valmentajavaihdoksella saavutettiin toivottua tulosta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nyt sen voi sanoa – Raimo Helminen oli virhevalinta

Kommentoi Facebookissa