SM-liigan tasonmittaus Euroopassa – kaksi joukkuetta pääsi jatkoon

Tappara juhlii maalia

Tappara juhlii maalia. (Kuva AOP)

Tappara ja Lukko pääsivät CHL:ssä jatkoon. HIFK:n ja TPS:n tie nousi pystyyn jo alkulohkovaiheen jälkeen.

JÄÄKIEKKO Euroopan jääkiekon mestareiden liiga Champions Hockey League (CHL) on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Alkulohkovaiheessa mukana olleesta neljästä suomalaisjoukkueesta jatkoon etenivät Tappara ja Lukko.

Ville Peltosen valmentama HIFK on aloittanut kautensa SM-liigassa vaatimattomasti ja samoin kävi HIFK:lle CHL:ssä. Joukkue jäi lohkossaan kolmanneksi ja putosi jatkosta.

– Tämä oli meille hyvää oppia ja saimme kokonaisuudessaan paljon irti tästä. Nämä ovat hyviä pelejä ja pelasimme tosi hyviä joukkueita vastaan. Tiedämme nyt paremmin missä meidän pitää parantaa ja pieniä yksityiskohtia pitää hioa. Upeita pelejä kaiken kaikkiaan, Peltonen totesi tiedotteessa.

TPS on aloittanut SM-liigan vahvasti. Se on sarjataulukon kärjessä.

CHL:ssä TPS jäi kuitenkin lohkossaan viimeiseksi.

– Tämä on erittäin mahtava sarja. Pääsimme pelaamaan Euroopan huippujoukkueita vastaan ja niistä jäi positiiviset fiilikset. Jatkopaikkamme meni kahteen ensimmäiseen peliin, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Pelasimme niissä laadukkaasti, mutta maalinteko tökki niissä peleissä pahasti. Toivotaan, että pääsisimme pelaamaan näitä pelejä uudestaan myös ensi vuonna, kommentoi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

Jatkossa on peräti viisi joukkuetta Ruotsista, jossa KHL:n jälkeen pelataan Euroopan tasokkainta lätkää. Sakasta pääsi jatkoon kaksi joukkuetta. Tshekistä ja Sveitsistä vain yksi.

Itävallan monikansallisesta liigasta peräti kolme joukkuetta lunasti jatkopaikan. Näistä joukkueista italialainen HC Bolzano pelaa neljännesvälierissä Rauman Lukkoa vastaan.

Itävallan joukkueiden menestystä edes auttaa CHL:n erikoinen sarjasysteemi. Pienempien kiekkomaiden joukkueita on siroteltu samoihin alkulohkoihin, mikä keinotekoisesti auttaa pienempien maiden joukkueita jatkoon. Ranskan mestari Rouen Dragons pääsi jatkoon ja pelaa neljännesvälierissä itävaltalaista Red Bull Salzburgia vastaan.

Tapparalla ei käynyt arpaonni. Kirvesrinnat kohtaa pudotuspeleissä vahvan ruotsalaisjoukkueen Vaxjö Lakersin.

CHL:n neljännesvälierät pelataan marraskuussa. Joukkueet kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit selätti tappioputkensa – hävisi yleisömäärässä HIFK:lle

CHL:n pudotuspeliparit

Fribourg-Gottéron (SUI) – Red Bull München (GER)
Rögle Ängelholm (SWE) – ZSC Lions Zurich (SUI)
Lukko Rauma (FIN) – HC Bolzano (ITA)
Sparta Praha (CZE) – Skellefteå AIK (SWE)
Tappara Tampere (FIN) – Växjö Lakers (SWE)
Frölunda Göteborg (SWE) – Adler Mannheim (GER)
Red Bull Salzburg (AUT) – Rouen Dragons (FRA)
KAC Klagenfurt (AUT) – Leksands IF (SWE)

Kommentoi Facebookissa