SM-liigassa nähtiin yllätyksiä – Lukko ei kuitenkaan pettänyt

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Rauman Lukko johtaa SM-liigaa jo 15 pisteellä. Takaa-ajajat ovat kohdanneet yllättäviä tappioita.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona kuuden ottelun kierros. Kierros tarjosi yllätyksiä, mutta Raumalla ei yllätystä nähty, kun kärkijoukkue Lukko nollasi SaiPan maalein 2-0. Lukko ei säkenöinyt, mutta voittamisen rutiini on Raumalla kovaa luokkaa.

Lukko nousi voiton myötä jo 79 pisteeseen ja jatkaa sarjan kärjessä. Lukko matkaa nyt kolmen voiton putkessa.

SaiPa voitti tiistaina HIFK:n Helsingissä, mutta palasi nyt karusti arkeen. SaiPa oli todella tehoton, sillä Lukon Oskari Setänen joutui torjumaan nollapelinsä eteen peräti 35 kertaa. SaiPa jatkaa Liigassa sijalla 12.

Porissa nähtiin sen sijaan iso yllätys, kun Ässät nollasi Tapparan 2-0.

– Tiukka ja tasainen peli. Molemmat maalivahdit olivat hyviä. Ässät oli varmaan tuon maalin verran parempi. Näin ainakin olettaa sopii, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ässät nousi 53 pisteeseen ja on kymmenennellä sijalla SM-liigassa. Tappara on sarjassa kuudentena.

Tampereella Ilves piti pintansa ja kaatoi Mikkelin Jukurit 3-2. Ilves katkaisi samalla kolmen tappion putkensa ja on sarjassa neljäntenä. Jukurit on sijalla 13. Mikkeliläiset ovat hävinneet jo viisi ottelua putkeen.

Kouvolassa HIFK palasi voittojen tielle eilisen SaiPa-tappion jälkeen, kun se kaatoi KooKoon 4-2. HIFK on sarjassa kolmantena. KooKoo putosi kolmen perättäisen tappionsa myötä sarjassa seitsemänneksi.

– Tiedettiin, että KooKoo on hävinnyt pari peliä ja Jussi Ahokas on varmasti pumpannut joukkueen äärimmilleen ja niinhän se oli. Ensimmäinen erä oli aika tasainen, toisessa erässä KooKoo oli ehkä vähän niskan päällä ja sitten kolmanteen saatiin hyvä tehohetki. Kokonaisuutena aika tasainen peli meiltä ja pystyttiin hyvin hyökkäämään ja puolustamaan. Ennen kaikkea kiekolla pelattiin tänään hyvin, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Vaasassa nähtiin kierroksen yksi yllätyksistä, kun Sport kaatoi TPS:n Janne Keräsen ja Michael Keräsen osumilla 2-0. TPS jatkaa sarjassa toisena kahdesta peräkkäisestä tappiostaan huolimatta. Sport on sijalla 11.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.

– Kyllähän peli kävi kuin kuorolaulu. Hyvin stemmassa pysyttiin ja soolotkin oli sitten ihan paikallaan. En tiedä, mitä redhottia meillä oikein oli luistimissa tuohon ottelun alkuun, että vauhtia riitti. Pystyttiin repimään se riittävä ero ja sen jälkeenkin pystyttiin kontrolloimaan peliä, Dufva kummasteli lehdistötilaisuudessa.

Kuopiossa homma meni ylitöiksi. Lopulta KalPa kaatoi HPK:n voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

KalPa katkaisi samalla kolmen tappion putkensa ja on sarjassa yhdeksäntenä. HPK on viimeistä edellisenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK koki nolon tappion – ”Kaikki olivat äänessä ja keskusteltiin rehellisesti asioista”

Kommentoi Facebookissa