HIFK koki nolon tappion – ”Kaikki olivat äänessä ja keskusteltiin rehellisesti asioista”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

SaiPa yllätti kehnosti esiintyneen HIFK:n. Ottelun jälkeen HIFK piti pitkän palaverin.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin tiistaina viisi ottelua. HIFK joutui pettymään karusti hävittyään kotonaan SaiPalle ja TPS:n pitkä voittoputki tuli päätökseensä.

SaiPa oli HIFK:ta parempi maalein 3-1. HIFK piti ottelun jälkeen pitkään palaveria ja ihan syystäkin.

– Heikko esitys meiltä kaiken kaikkiaan. Ei tietenkään mitään SaiPalta pois, he puolustivat todella hyvin, jarruttivat hyvin ja ottivat vauhdin pois. Me ei päästy rytmiin, mutta se, mikä valmius meillä oli tänään kamppailla ja tehdä töitä, niin tosi pettynyt olen siihen, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Vielä lauantaina HIFK oli täysin eri jengi. Se kaatoi vakuuttavalla tavalla Tapparan vieraissa, mutta nyt joukkue ei ollut valmis.

– Kyllä se aina menee sitten valmistautumisen piikkiin. Eikä niinkään se tulos, vaan se tapa, millä hävittiin tänään. Se ei tyydytä kyllä alkuunkaan ketään meistä, Pikkarainen sanoi.

Oliko ottelu hyvä muistutus HIFK:lle?

– No, ehdottomasti!

Minkälaista palautetta annoit joukkueelle pelin jälkeen?

– Kaikki olivat äänessä ja keskusteltiin rehellisesti asioista. Pelin jälkeen ei voi enää vaikuttaa tulokseen, mutta tulevaan voi vaikuttaa. Pyrkimys on tietenkin käsitellä asiat aina niin, että siitä seuraa jotain hyvää, Pikkarainen linjasi.

Kärkijoukkue Lukko ei antanut puolestaan Jukureiden yllättää, vaan voitti 3-2. Lukko on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja johtaa edelleen sarjaa. Jukurit on hävinnyt nyt neljä ottelua putkeen ja on sijalla 13.

Porissa JYPin syvä lama sai jatkoa, kun se hävisi Ässille 0-3. JYP on hävinnyt nyt jo seitsemän ottelua putkeen ja makaa koko Liigan jumbona. Ässät on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja on 10. sijalla.

Lahdessa Tappara kaatoi Pelicansin 4-3. Patrik Virta (2+1) ja Kristian Kuusela (1+2) olivat Tapparan suuret hahmot.

Tappara hävisi lauantaina HIFK:lle, mutta palasi nyt voittokantaan ja nousi viidenneksi sarjassa. Pelicans on neljäntenä sarjassa, mutta sillä on ollut viime ajat vaikeaa: lahtelaisryhmä on hävinnyt nyt jo neljä ottelua putkeen.

Oulussa TPS:n viiden voiton putki tuli päätökseensä, kun Kärpät oli parempi voittomaalikilpailussa maalein 2-1. Mika Pyörälä teki Kärppien varsinaisen peliajan maalin ja Jussi Jokinen teki voittomaalikilpailussa ratkaisun.

TPS jatkaa toisena sarjassa. Kärpät on voittanut jo seitsemän ottelua putkeen ja on seitsemäntenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Olli Jokinen SM-liigavalmentajaksi Mikkeliin – riskiratkaisu molemmille osapuolille

Kommentoi Facebookissa