SM-liigassa rujoja lukemia – Lukko hurjassa voittoputkessa

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Lukko voitti Pelicansin 6-1 ja otti kymmenennen perättäisen voittonsa. Tappara puolestaan murjoi Sportin 7-1.

JÄÄKIEKKO Hallitseva mestari Rauman Lukko on lujassa lyönnissä SM-liigassa. Tiistaina joukkue voitti kymmenennen ottelunsa putkeen.

Lukko olikin Lahdessa tyly vieras Pelicansille. Lukko voitti 6-1-lukemin.

– Alkuun olimme aika hyvin pelissä mukana ja sitten saimme aika onnekkaita maaleja siihen, mutta sitten päästimme ainakin omasta mielestäni vähän irti ja annoimme Pelicansillekin siinä mahdollisuuksia. Pisteitä tässä lasketaan ja niitä saatiin kolme, mikä on pääasia, mutta parannettavaa jäi, Lukolle kolme maalia syöttänyt Arttu Ilomäki kommentoi C Morelle.

Kysyttäessä tuntemuksista omista tehoistaan laukoi Ilomäki jääkiekkojargonia.

– Kolmen syöttöpisteen ilta. Joskus on pörssipäiviä ja joskus sitten vähän vaikeampia. Tänään sattui onnistumaan ja seuraavassa pelissä on jonkun toisen vuoro, Ilomäki totesi.

Lukko on sarjassa kuudentena. Pelicans on sijalla kahdeksan.

Myös Tappara on hyvässä iskussa SM-liigassa. Viime perjantaina kirvesrintojen pitkä voittoputki katkesi HIFK:ta vastaan, mutta tiistaina joukkue palasi voittojen tielle.

Tappara oli rajussa iskussa. Vaasan Sport nuijittiin Tampereella maalein 7-1.

– Joo, oli jämäkkä suoritus. Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen tänään. Ei ollut välttämättä helpoimmat lähtökohdat, kun pari pelaajaa jäi pois ja sitä kautta vähän vaikea peli, mutta hyvin pelattiin, Tapparan Patrik Virta summasi C Morelle.

Tappara joutui vetämään ottelun kolmella hyökkäysketjulla poissaolojen vuoksi, mutta peliaika ei tee ikinä pelaajalle pahaa.

– Joo, tämmöisessä pelissä se on ihan kiva, kun pääsee vetämään joka kolmatta vaihtoa. Kyllä se yleensä on kivempi juttu kuin huono juttu, Virta mietti.

Tapparan syyskausi oli vaikea, mutta viime aikoina joukkue on ollut yksi SM-liigan kuumimmista.

– Olemme pelanneet nyt aika monta peliä jo hyvin ja jatketaan tätä. En usko, että olimme ylivoimaisesti parempia tänään kuin vaikkapa IFK:ta vastaan, mutta jatketaan tätä, Virta pohti.

Tappara on sarjassa kolmantena. Sport on sijalla 12.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon SM-liiga pestasi naistoimitusjohtajan – siirtyy tehtävään Triplasta

Kommentoi Facebookissa