Jääkiekon SM-liiga pestasi naistoimitusjohtajan – siirtyy tehtävään Triplasta

Kuva Fotolia

SM-liigan uusi toimitusjohtaja on Kati Kivimäki.

JÄÄKIEKKO Viime aikoina isojen haasteiden kanssa kamppaillut Jääkiekon SM-liiga Oy on pestannut uudeksi toimitusjohtajakseen Kati Kivimäen. Hän siirtyy tehtävään Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskuksen Mall of Triplan toimitusjohtajan paikalta viimeistään ensi kesänä.

Kivimäellä on liiketoimintajohtamisesta paljon kokemusta. Ennen Triplaa hän on toiminut muun muassa kauppakeskus Myllyn toimitusjohtajana sekä Seppälän markkinointijohtajana ja DNA:n markkinoinnissa. Kivimäki on urallaan tehnyt yhteistyötä jääkiekon kanssa muun muassa Liigassa seuratasolla sekä Jääkiekon MM-kisojen 2022 yhteistyökumppanina.

Kivimäen valintaa SM-liigan toimitusjohtajaksi voi pitää yllättävänä. Hän tulee tehtävään jääkiekon ulkopuolelta, mikä kertonee osaltaan SM-liigan isosta muutostarpeesta. Onhan sarjan toimintaa moitittu viime vuosina väljähtyneeksi.

– Syksyllä aloitettu toimitusjohtajahaku herätti runsaasti kiinnostusta, ja hakijoiden joukossa oli monta hyvää kandidaattia. Katin kokemus kuluttajaliiketoiminnan ja asiakaskokemuksen johtamisesta sekä monipuolinen markkinointitausta ovat arvokasta pääomaa Liigan tulevaisuutta silmällä pitäen. Kati on oikea ihminen viemään Suomen vaikuttavinta urheiluelämystä seuraavalle tasolle, kommentoi Liigahallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

Kivimäellä on edessään iso haaste, mutta hänen mielestään tuotteella on hyvä strateginen pohja.

– On hienoa päästä mukaan kehittämään suomalaista arvostettua ammattiurheilun edelläkävijää ja huippusarjaa. Liiga ja jääkiekko muodostavat Suomessa upean yhteisön. Liigalla on hyvä strateginen pohja ja uskon, että vaikuttavaa kokonaisuutta päästään yhdessä seurojen kanssa kehittämään eteenpäin – rohkeasti, vastuullisesti ja perinteitä kunnioittaen, kommentoi Kivimäki uutta tehtäväänsä.

SM-liiga oli 1990-luvulla maailman toiseksi tasokkain jääkiekkosarja NHL:n jälkeen. Sittemmin muiden isojen Euroopan kiekkomaiden pääsarjat ovat ajaneet edelle paremman taloudellisen kehityksensä ansiosta. Ja kova isku SM-liigalle oli tietenkin Jokereiden siirtyminen KHL:ään 2014.

Koronapandemia on kurittanut SM-liigan seuroja kovalla kädellä, mutta rahakas mediasopimus Telian kanssa on pitänyt seurat hengissä. Sopimus Telian kanssa päättyy 2024, joten uuden sopimuksen neuvotteleminen on Kivimäen ensimmäinen todella kova haaste.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK pysyy kärjessä – Lukko hurjassa voittoputkessa

Kommentoi Facebookissa