Sosiaalisessa mediassa levitetään perätöntä tietoa – 16-vuotiaan murhasta syytetään väärää nuorta

Huoltaja kertoi poliisille, että sosiaalisessa mediassa jaetaan lapsen tietoja, vaikka kyseinen nuori ei ole epäiltynä rikoksesta.

Huoltaja kertoi poliisille, että sosiaalisessa mediassa jaetaan lapsen tietoja, vaikka kyseinen nuori ei ole epäiltynä rikoksesta. (Kuva Fotolia)

Poliisi muistuttaa, että perättömiä huhuja tai esimerkiksi henkilötietoja levittävä voi syyllistyä rikokseen.

HENKIRIKOS Poliisi jatkaa Helsingin Koskelassa tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa. Teko on tapahtunut poliisin tietojen mukaan perjantai-iltana 4.12.2020 Koskelan sairaalan lähistöllä, mutta uhri löydettiin samasta paikasta vasta maanantaina 7.12.2020. Poliisi otti maanantaipäivän aikana kiinni kolme 16-vuotiasta poikaa, joiden epäillään syyllistyneen samanikäiseen uhriin kohdistuneeseen tekoon.

Tutkinta jatkuu muun muassa murhasta epäiltyjen kuulusteluilla. Tässä vaiheessa poliisille ei ole selvinnyt mitään sellaista uutta tietoa, josta voisi tutkinnan tässä vaiheessa tiedottaa. Poliisilta on tiedusteltu esimerkiksi yksityiskohtia ruumiin löytymiseen liittyen. Poliisi ei kuitenkaan voi tässä vaiheessa kommentoida tällaisia yksityiskohtia, koska se voisi vaarantaa keskeneräisen tutkinnan.

Poliisilta on myös kysytty, ilmoittiko joku epäiltyjen vanhemmista asiasta poliisille. Ruumiin löysi rakennusmies, mutta samana päivänä vain pari tuntia tämän jälkeen yhden epäillyn huoltaja oli yhteydessä poliisiin.

Erään nuoren henkilön huolestunut huoltaja on ollut yhteydessä poliisiin ja kertonut, että sosiaalisessa mediassa väitetään, että hänen lapsensa olisi epäiltynä murhasta sekä jaetaan lapsen tietoja, vaikka kyseinen nuori ei ole epäiltynä rikoksesta. Poliisi muistuttaa, että perättömiä huhuja tai esimerkiksi henkilötietoja levittävä voi syyllistyä rikokseen.

Tutkintaa mahdollisesti edistävät tiedot voi ilmoittaa Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Lue myös: Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään saman ikäisen pojan murhasta Helsingissä ‒ ”Väkivalta erityisen raakaa ja julmaa”

Kommentoi Facebookissa